Film & TV | Games | Boeken & Comics

E3: Brute zombie-worsteling in Resident Evil 2 Remake trailer

In 2015 maakte producer Yoshiaki Hirabayashi bekend dat zijn team bezig was met een remake van Resident Evil 2. Er was vrij weinig bekend behalve dat het een echte remake zou worden á la Resident Evil voor de Gamecube, in plaats van een remaster zoals Resident Evil 0 uit 2016.

Drie jaar later laat Capcom de trailer zien, vergezeld met een releasedatum, tijdens de Sony Playstation E3-persconferentie. De trailer begint vanuit het perspectief van een muis en laat een worsteling zien waaruit blijkt dat het om een zombie-aanval gaat. Leon Kennedy komt binnen en redt de dag door de zombie dood te schieten. Verder zijn er beelden van Raccoon City en de 2e hoofdrolspeelster, Clair Redfield, te zien.

De originele Resident Evil 2 maakte gebruik van vaste camerahoeken, maar ze hebben voor de remake gekozen voor de camerahoek op de schouder van Leon Kennedy. Hier werd voor het eerst gebruik van gemaakt door Resident Evil 4 en is door vele spellen gekopieerd.

Resident Evil 2 komt op 25 januari 2019 uit, het is nog niet duidelijk op welke platformen, al lijkt het erop dat het spel alleen op de PS4 uitkomt.