Nederlandse korte horrorfilm ‘Meet Jimmy’ wordt bioscoopfilm bij Paramount

In 2011 ontmoetten David-Jan Bronstgeest en Tim Koomen elkaar op de Nederlandse Filmacademie. Zeven jaar later, anno nu, brengen ze hun eerste film uit: Meet Jimmy. Een korte horrorfilm, ook wel bekend als een ´horror-short´. De film maakte al snel furore, met de winst op het Imagine Pitch Contest als één van de hoogtepunten. Dit was de springplank naar het de co-producententmarkt Frontieres op het Fantasia Film Festival in Montreal. Daar was het de grotere filmmaatschappijen niet ontgaan; Paramount wist de film na ´intense interesse´ voor zich te winnen. De feature version van Meet Jimmy zal verschijnen als co-productie tussen Platinum Dunes en The Picture Company, die beiden samenwerken met Paramount.

De focus van de film is ook vrij onbekend, zo niet origineel: een podcast. We volgen Jennifer, een jonge vrouw die een podcast luistert over een seriemoordenaar. Deze wordt ´Jimmy TwoFingers´ genoemd, en niet zonder reden. Hij vermoordt zijn slachtoffers door zijn vingers in hun keel te stoppen en te ze laten kokhalzen. Als ze in een wasserette deze podcast aanzet, weet ze niet dat Jimmy heel dichtbij is en haar omgeving sterk beïnvloedt.

De korte film is het resultaat van een maand voorbereiden en één draaidag. Bronstgeest voerde de regie; Koomen was verantwoordelijk voor het script en de productie. In de feature version blijft dit hetzelfde, zij het dat Koomen bijval krijgt van Shawn & Michael Rasmussen. Zij schreven eerder al het script voor Crawl. Michael Bay, Andrew Form en Brad Fuller (Platinum Dunes) gaan samen met Andrew Rona en Alex Heineman (The Picture Company) de scepter zwaaien over de regie.

Bronstgeest en Koomen werden gemotiveerd SAW, de horror-short waarin de huidige franchise (met de gelijknamige titel) is geworteld. James Wan bracht de korte film in 2003 uit, met de reverse bear trap als middelpunt. In 2004 verscheen de eerste feature version al, die wereldwijd meer dan 103 miljard dollar opbracht. Mogelijk staat Nederland voor een bescheiden horrorsucces, mocht ook Meet Jimmy een waardig vervolg toebedeeld zijn.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer