Megalodon (2018, James Thomas) – DVD Recensie

Aaah ja, de films van productiemaatschappij The Asylum… Wie kent ze niet? Zodra Hollywood een grote blockbuster aankondigt, gaan de stagiaires bij The Asylum hard aan de slag om een gelijkend product te maken inclusief titel, voor een honderdste van het budget van de kaskraker . Dit allemaal om ongeïnformeerde DVD en VOD kijkers het geld uit de zak te kloppen. Hey, ‘Tomb Invader’, dat is toch die film met dat meisje die avonturen beleefd? Nope, dat is ‘Tomb Raider’.  Hey, ‘Atlantic Rim: Resurrection’ is die wrede film met die vechtende robots! Ja, maar nee, je denkt aan ‘Pacific Rim: Uprising’. Hey ‘Megalodon’ is die vette actiefilm met die stoere gast! Nee, dit is niet ‘The Meg’ en Michael Madsen is zeker geen Jason Statham.

Het Megalodon verhaal

Een Russische duikboot, bezig met het proberen af te tappen van een Amerikaanse communicatielijn op de bodem van de zee wekt om onduidelijke redenen een reuzenhaai die de boot te grazen neemt. Drie overlevenden worden opgepikt door een Amerikaans marineschip. De Russen worden verdacht van spionage, maar dat is niet het grootste probleem van de mariniers. Het grootste probleem zwemt rondjes om de boot…

Iedereen die al eerder een SYFY/The Asylum haaienfilm zag (en dat zijn er nogal wat: Mega Shark versus Giant Octopus, Mega Shark versus Crocosaurus of één van de vele delen uit de Sharknado reeks) weet wat hij ongeveer kan verwachten. Veel binnen locaties, veel matig acterende acteurs, een flinterdun verhaaltje en verdomd weinig haaienactie. Voor haaienactie moet namelijk een CGI budget komen en aangezien de films voor een appel en een ei gemaakt moeten worden, zijn dure effecten het eerste wat geschrapt wordt.

Te weinig haai

De CGI effecten die de film wel hebben gehaald zijn niet om heel warm van te worden. De Megalodon oogt nog best imposant, maar we zien gewoon te weinig van de haai om echt onder de indruk te zijn. De beelden van de rondzwemmende haai en van de haai die het marineschip ramt worden bovendien meerdere malen hergebruikt, dus daar is de verrassing ook snel af.

En dan Michael Madsen. Ver verwijderd zijn wij van zijn sadistische danspasjes in ‘Reservoir Dogs’. De scheve blik met de twinkeloogjes, het cynische lachje, alles wat de man uitstraling gaf is verdwenen. Madsen, met zijn top billing en naam prominent op de hoes, speelt Admiral King, de hoogste officier aan boord van het marineschip. Madsen vertikte het om zijn haar behoorlijk te laten knippen en heeft nu een soort hipster kapsel waar de echte marine zeker geen genoegen mee zou nemen. Bovendien zoekt hij iedere keer dat hij in beeld is direct steun van een deurpost of een hekje alsof hij te moe om ook maar iets creatiefs te doen met zijn rol.

Halverwege de film komt er ineens vanuit het niets een ‘Crimson Tide’ achtig lijntje bovendrijven, wat op een lachwekkende manier in dezelfde scene wordt teniet gedaan:

Madsen: ‘Ik neem het bevel over, sluit de kapitein op in zijn hut.’

Bemanning: ‘We staan achter onze kapitein.’

Madsen: ‘Nou, laat dan ook maar’. Of iets van die strekking.

Als Madsen ineens in de finale een actiescene krijgt toegeworpen komt dit volledig uit de lucht vallen en rijmt totaal niet met Madsen’s eerdere geleun en gestommel.

De DVD biedt geen enkele extra, maar interessant is het wel dat het startscherm de titel ‘The Mega’ heeft, waarmee het vermoeden rijst dat de film in Scandinavië (gezien de overige ondertitels) nog een (haaien)tandje extra wordt geëxploiteerd.  Kijk ‘Megalodon’ alleen als je alle haaienfilms die er zijn moet aftikken of omdat je Michael Madsen wil zien leunen, anders laat je deze film beter varen.

Waardering: 2 / 5 sterren      
Nu beschikbaar op DVD bij o.a. Bol.com

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...