- advertentie -

Deense Netflix-serie The Rain verschijnt 4 mei

Netflix heeft zojuist laten weten dat hun eerste Deense Original Series, ‘The Rain’, vanaf 4 mei in zijn geheel te zien zal zijn. De serie bestaat uit 8 afleveringen en is bedacht door Jannik Tai Mosholt (Borgen, Follow the Money), Esben Toft Jacobsen (The Great Bear, Beyond Beyond) and Christian Potalivo (Dicte, The New Tenants).

Tot nu toe is alleen de onderstaande beschrijving bekend, het lijkt er op dat ‘The Rain’ een post-apocalyptische/dystopsiche serie wordt. Ik zou neigen dat de oorzaak ergens in de wereldwijde milieuproblematiek ligt, maar daarover geven de reeds vrijgegeven beelden nog geen duidelijkheid.

De wereld zoals we die kennen, is niet meer. Zes jaar geleden roeide een brutaal virus, dat zich verspreidde via de regen, bijna de volledige Scandinavische bevolking uit. Een Deense broer en zus verlaten de veiligheid van hun bunker en stellen vast dat de beschaafde wereld verwoest is. Ze sluiten zich aan bij een groep jonge overlevers en gaan samen op tocht door het verlaten Scandinavië, op zoek naar enig teken van leven.

Los van alle maatschappelijke regels en hun verleden, hebben ze nu de vrijheid om te zijn wie ze willen zijn. Tijdens hun strijd om te overleven worden ze – zelfs in een post-apocalyptische wereld – geconfronteerd met liefde, jaloezie en de uitdagingen van volwassen worden. Problemen waarvan ze dachten dat die, samen met hun leefwereld, gingen verdwijnen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…