De Halloween hype gaat los! Het nieuwe masker is hier

Als je niet onder een rots heb geleefd heb je het de afgelopen dagen wel gemerkt. De nieuwe Halloween-film komt er aan.. En hoe!

Geen William Shatner-masker

Blumhouse liet afgelopen week de eerste teaser poster vrij op het internet en werd daarmee een van de meest gedeelde posters sinds tijden. Op de poster zien wij Michael Myers met het iconische masker. Het masker oogt oud en gerimpeld alsof het al heel lang mee gaat. Het lijkt in ieder geval zeer op het masker uit het origineel van John Carpenter uit 1978. Het is niet precies het masker uit het origineel, dit heeft voornamelijk te maken met de rechten. Het originele masker is namelijk een William Shatner-masker uit Star Trek met een likje verf. Er werd al eerder gesproken over een ander masker welke een ode moest zijn aan het origineel en zo te zien is dat verdomd goed gelukt! Myers oogt zelfs een beetje treurig en duister. Er gaat een beetje een gevoel uit van de Michael Myers uit de twee Rob Zombie-films. Het idee dat dit ook het masker was uit Zombie’s Halloween-films was had ik ook toen ik even snel op instagram aan het scrollen was en dit zag maar toen zag ik het weer en weer en nog meer en toen ik ook de aankondig zag wist ik dat dit de Michael Myers is voor de film die uitkomt in Oktober en ik deed het bijna in mijn broek!

Vervolg op Halloween 2 (1981)

Wie nog beter kijkt ziet ook de ogen van Michael Myers en let dan even op zijn linkeroog. Het is er niet. Hierdoor weten wij dat dit echt het vervolg op de eerste twee films is. In het eerste deel weet Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) hem te steken met een kleerhanger in het oog. Iets wat totaal genegeerd werd in alle vervolgfilms. Nu zijn er weel veel geruchten over Michael Myers an sich. We weten dat de persoon die de originele ‘shape’ (zo heet het gestalte officieel) Nick Castle weer het masker gaat dragen. Maar ook dat hij slechts een cameo speelt in deze film en wellicht het masker doorgeeft aan iemand anders… Het is vooralsnog een gerucht, interessant is het wel.

Al vertoond?

Het verhaal gaat de ronde dat er elk moment een eerste teaser trailer kan gaan komen. Waarschijnlijk zal deze voor het eerst worden vertoond aan het begin van de zomer. Toch bereikte ons al verschillende berichten dat er al een testscreening van de film zou zijn geweest. Dat is mogelijk, al is dat ook erg onwaarschijnlijk. Het filmen van Halloween is iets meer dan een maand geleden helemaal afgerond en er zou niet meer dan een ruwe versie van de film beschikbaar kunnen zijn. Volgens de website horrorfreaksnews zou er al een test screening plaats hebben gevonden en zou de ontvangst bij de fans niet goed zijn geweest. Daarna kwam er bericht dat dat ‘nieuws’ van de site zou zijn gehaald in opdracht van Blumhouse. Het is allemaal mogelijk maar niet geheel waarschijnlijk. Een film monteren kan heel snel gaan maar voordat een film wordt vertoond aan het testpubliek gaat er wel wat meer tijd overheen.

Vandaag komt de maker van het origineel ook naar buiten via zijn Facebookpagina dat dit allemaal geruchten zijn. Er is nog helemaal geen testscreening geweest, maar zal er wel spoedig komen. En als ik eerlijk mag zijn, ik geloof eerder John Carpenter dan de zoveelste website die bezig is met clickbait. Carpenter geeft ook aan dat er nog niet eens een eerste versie klaar ligt van de film.

John Carpenter doet zelf de muziek

Hoe dan ook de hype is real en wat hou ik er van. Halloween is een van de grootste horrorfilms ooit gemaakt en zeker de nummer 1 slasher aller tijden. Het idee alleen al dat John Carpenter zelf ook bezig is met de muziek voor deze film maakt mij echt warm van binnen. Verhalen op het internet zullen de komende tijd vaker de ronde doen aangezien het op het moment het DE film is waar horrorliefhebbers het meest naar uitkijken. Ikzelf weet waar teveel verwachtingen toe kunnen leiden en probeer niet al te enthousiast te worden. Maar wat is dat moeilijk! Ik hoop toch echt dat regisseur David Gordon Green samen met de grootmeester Carpenter hier een topfilm van zullen maken!

Via Horrorfreaknews

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Matanza zegt

  Corda spe pulsant magna!
  Bedankt voor alle info.
  Het meeste wist ik niet of was ik vergeten.

  1. Johan De Joode zegt

   Graag gedaan! Ik zit nu steeds op mijn telefoon te kijken tot de eerste trailer gaat verschijnen en volgens alle geruchten gaat die al snel komen. 🙂

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...