Recensie: Black Mirror Bandersnatch (David Slade, 2018)

Een interactieve film..... Choose wisely!

Na 4 seizoenen heeft Black Mirror eindelijk een film uitgebracht. De serie is een anthologie, elke aflevering staat op zichzelf, en staat bekend om hun spannende afleveringen over technologie en hoe deze invloed kan hebben op het leven. De film is geregisseerd door David Slade, die in het laatste seizoen ook een aflevering heeft geregisseerd.

De film Bandersnatch speelt in het jaar 1984 en gaat over Stefan die een spel aan het ontwerpen is aan de hand van het boek genaamd: Bandersnatch. Stefan is zo bezig met het spel dat realiteit en fantasie door elkaar lopen, wat het leven voor hem wel erg verwarrend maakt.

Tijdens de film gebeuren er momenten die cruciaal zijn en JIJ moet de keuze maken. Het kan een feestje worden maar, maak je de verkeerde keuze dan kom je steeds meer in de problemen. Het is wel zo als je zo’n nare keuze maakt met dodelijke afloop, begint de laatste scène wel overnieuw zodat je je keuze kan bijstellen. Jij bepaalt zelf het plot. De film duurt eigenlijk 90 minuten maar door de verschillende keuzes die het moeilijk of raar maken, kan het zomaar tot 5 uur lopen.

Deze interactieve versie van de film kan niet op alle apparaten worden bekeken,  oudere smart tv’s en telefoons vallen af. Wel werkt het op nieuwere smartphones, tablets, pc en gameconsoles.  Als op het plaatje van de film een badge  (rode banier met witte ster) in de rechter bovenhoek staat, is hij interactief te beleven en wensen we je veel kijkplezier.

Waardering: 4 / 5 sterren      
De interactieve keuzes maken de film erg vernieuwend en amuserend om dit zo mee te maken. Door de keuzes waren de verhaallijnen uiteenlopend van raar naar grappig naar wat is dit!? Omdat je zelf de keuze moet maken krijg jij controle over Stefans leven wat, eng maar ook spannend kan zijn. Wanneer je een “slechte” keuze maakt komt de scène in een loop en moet je opnieuw je keuze maken. Dat kan misschien wel storend zijn.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer