- advertentie -

Recensie: Truth or Dare (Jeff Wadlow, 2018)

Een onschuldig spelletje “Truth or Dare” krijgt een dodelijke afloop wanneer degenen die liegen en degenen die de “dare” weigeren op mysterieuze wijze gestraft worden.

Een kinderspelletje als inspiratie voor een horrorfilm? Waarom niet. Want toen al was doen, durven of waarheid spannend. De makers van Truth or Dare mixen dit met een demon uit een oud klooster en hiermee is een nieuwe Final Destination geboren. Maar werkt het?

Het concept is goed, maar de uitwerking niet helemaal overtuigend. Ja, het is spannend in het begin en bouwt een klein beetje meer op. Maar de karakters blijven vlak, het zoveelste groepje scholieren dat eigenwijs is en domme beslissingen neemt. Gelukkig is er wel een drive om een oplossing te vinden, al is deze door te veel twijfels misschien niet eens voldoende.

Het script, het acteerwerk en de beeldvoering, het is allemaal matig. Truth or Dare is wel vermakelijk, maar komt niet in de buurt van de kwaliteit en expliciteit van Final Destination.

Truth or Dare is nu verkrijgbaar op BD en DVD.

He Horrorliefhebber
Al bijna 10 jaar houden we je op de hoogte van het laatste horrornieuws in films, games, boeken, series en meer. Dat is leuk, maar kost ook tijd en energie. We willen zeker 10 jaar doorgaan, steun je ons daarin? Dat kan door bijvoorbeeld een mooie Nachtvlinders-tas, -knuffel, -t-shirt of koffiemok te kopen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.