Film & TV | Games | Boeken & Comics

Robert Zemeckis gaat remake van Roald Dahl’s ‘The Witches’ regisseren

Robert Zemeckis, bekend van films als Back to the Future, Death Becomes Her, Forrest Gump en Allied, gaat de remake van The Witches regisseren. De klassieker van Roald Dahl werd al eerder verfilmd in 1990. Nicolas Roeg deed toen de regie en Anjelica Huston speelde de Opperheks. De productie was destijds in handen van Jim Henson, het was de laatste film voor zijn dood in mei 1990. Ook Roald Dahl stierf in 1990, ik heb de film dan ook altijd beschouwd als een laatste eerbetoon aan deze twee grootheden op het gebied van kindercultuur.

De plannen voor een remake van The Witches zijn niet nieuw, al in 2008 wilde Guillermo del Toro een stop-motion film maken van The Witches. De agenda van de Oscarwinnaar is echter te vol, daarom neemt Zemeckis, wiens fantasyfilm Welcome to Marwen eind van dit jaar uitkomt, het nu van hem over. Guillermo del Toro (Cronos, Hellboy, The Shape of Water) is nog wel betrokken bij de productie, samen met Alfonso Cuaron (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Children of Men, Gravity). Zemeckis zal het script samen met zijn zakenpartner Jack Rapke schrijven; de twee werken al jaren succesvol samen.

Anjelica Huston in The Witches van Nicolas Roeg uit 1990
Anjelica Huston in The Witches van Nicolas Roeg uit 1990

Er doen al geruchten de ronde dat de nieuwe verfilming dichter bij het oorspronkelijke verhaal van De Heksen zal blijven en het slot van het boek aan zal houden. In het boek uit 1983 gaat een jongetje – dat zijn ouders heeft verloren – met zijn Noorse oma op vakantie in een luxe hotel in Bournemouth. Laat daar nu juist de jaarlijkse bijeenkomst van heksen plaatsvinden. Het jongetje komt terecht in hun conferentieruimte en wordt gesnapt door de heksen die hem omtoveren in een muis, iets wat zij met alle kinderen op de wereld willen doen. Het is aan de kleine held om de heksen tegen te houden.

Wat vind jij van deze remake? En wie zou jij graag in de hoofdrollen willen zien? Laat het weten in een reactie!

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden