Trailer voor reuzenhaaihorrorfilm The Meg

Poster The MegToen ik laatst mijn boekenkast aan het opruimen was, stuitte ik op het boek Meg van Steve Alten. Ik ben een groot fan van boeken over haaien dus ik besloot het boek uit 1997 over een gigantische prehistorische haai nog een keer te lezen. Wat mij gelijk opviel in het dankwoord aan het begin van het boek was dat Steve Alten Walt Disney Pictures bedankte voor het verfilmen van het boek en dat verbaasde mij, want ik kon mij niet herinneren ooit een verfilming van dit boek gezien te hebben. Ik haalde IMDb erbij om eens te kijken wat nou precies de status is…

Het bleek dat de film al die tijd in de zogenaamde ‘developmental hell’ had gezeten. Dat betekent dat een project voortdurend in ontwikkeling blijft, steeds herschreven wordt, steeds van filmstudio, producent of regisseur verandert. Guillermo Del Toro, Jan De Bont en Eli Roth zijn bijvoorbeeld allemaal potentiële regisseurs geweest van The Meg. Het is eigenlijk vooral Steve Alten geweest die gezorgd heeft dat de film er uiteindelijk toch kwam. Hoewel Walt Disney aanvankelijk de rechten kocht voor 1 miljoen dollar, vreesde Disney concurrentie van Deep Blue Sea (1999) en zo waren er steeds redenen om het project uit te stellen. Ruim twintig jaar en vele regisseurs later is het dan eindelijk zover. Walt Disney heeft inmiddels niets meer met The Meg te maken, Warner heeft de rechten overgekocht. De regie is uiteindelijk terechtgekomen bij Jon Turteltaub, onder andere bekend van de National Treasure-films. Jason Statham, Li Bingbing, Winston Chao, Ruby Rose, Cliff Curtis, Page Kennedy en Rainn Wilson zijn onder andere te zien in The Meg, die (als alles goed gaat) 9 augustus 2018 in première gaat.

In het boek Meg, het eerste deel van een lange reeks, wordt professor Jones Taylor gevraagd om af te dalen naar het diepste punt op aarde: de Challengersdiepte van de Marianentrog in de Stille Oceaan. Zijn laatste duik naar de bijna 11 kilometer diepe Challengersdiepte liep desastreus af omdat hij meende een megalodon te zien, een prehistorische haai van bijna 20 meter lang met tanden zo groot als de handpalm van een volwassen man. Niemand gelooft hem, maar Jonas blijft onderzoek doen naar de vis. Als hij opnieuw duikt, blijken zijn grootste angsten toch waarheid.

Cast The Meg
Cast The Meg
Het script van de film wijkt af van het boek, al zijn er nog steeds grote overeenkomsten. In de film wordt Jonas Taylor gevraagd de duik te maken om een duikboot met inzittenden te redden, in het boek gaat het om een onbemand vaartuig voor onderzoeksdoeleinden. Ook de personages zijn niet één op één overgenomen, er zijn personages bijgekomen en personages afgevallen. Het boek heeft daarnaast diverse subplots met romantiek en intriges, in hoeverre daar nog ruimte voor is in de film is onduidelijk.

Het boek is goed geschreven en Steve Alten heeft veel onderzoek gedaan naar het onderwerp. Daardoor is het verhaal voor een groot deel geloofwaardig. Als ze deze geloofwaardigheid hebben kunnen vertalen naar de film, dan is dat zeker een pré. Alten’s beschrijving van de Marianentrog is overigens prachtig. Ik hoop dat ze in The Meg enkele van de wezens laten zien die er leven. De grootbekaal, hengelvis en reusachtige kokerworm zullen je zeker het nodige kippenvel bezorgen.


Nu maar hopen dat de film het wachten waard was! De trailer belooft in ieder geval veel goeds.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties
 1. Sjors zegt

  Meestal laat ik haaienfilms links liggen (Jaws uiteraard niet), maar deze trailer vind ik er wel goed uitzien, met name omdat er ook ruimte lijkt te zijn voor humor (met name dat deuntje wat erin zit). Mijn ervaring is dat dit soort films zichzelf meestal heel serieus nemen, terwijl het niet echt goede films zijn. Hier lijkt wel wat ruimte voor humor, maar dan zonder dat het te ver doorslaat en een parodie wordt. Wel jammer dat de trailer ook alweer een spannend moment om zeep heeft geholpen, maar zeker wel benieuwd naar de film 🙂

  1. Very Bloody Mary zegt

   Ja, jammer dat ze in trailers altijd zoveel verklappen. Ben echt heel erg benieuwd naar de film, het boek heeft enorm veel potentie om een geweldige film te worden.

 2. Rob zegt

  Ik heb dat boek ook al heel veel jaren in mijn kast staan. Het wordt tijd dat ik het weer eens afstof en opnieuw ga lezen, want ik kan me eigenlijk alleen herinneren dat het over een hele grote haai gaat en dat ik het toen een erg goed boek vond. Alleen het eerste boek gelezen want ik wist niet eens dat er vervolgen op waren geschreven 🙂 Maar wie weet ga ik die ook nog checken.
  Sowieso ben ik erg benieuwd naar de, long overdue, verfilming. Anders dan Sjors ga ik juist vaak wel naar haaienfilms toe. De laatste jaren zijn er toch wel wat leuke verschenen. 47 Meters Down en The Shallows bijvoorbeeld.

 3. Very Bloody Mary zegt

  Steve Alten heeft inmiddels een nieuw deel toegevoegd aan de Meg-reeks: Generations. Volgens mij is dat het 6e boek. Je kunt dus nog even doorlezen 😉 Hij heeft echt veel research gedaan. Het feit dat de megalodon echt zou kunnen bestaan, of in ieder geval nog zeer recent (10.000 jaar geleden) heeft bestaan, maakt het allemaal nog boeiender.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...