The Purge komt naar televisie als serie

Couponactie INT boeken - aug

serie the purge
The Purge was in 2013 een groot succes, met inmiddels diverse vervolgen. Dit jaar volgt er niet alleen prequel, maar ook een tv-serie van The Purge.
Filmstudio Blumhouse Production -verantwoordelijk voor Insidious, Paranormal Activity, Split en de Oscarwinnaar Get Out – heeft nu een tv-afdeling gelanceerd en zal beginnen met de productie van een tv-serie gebaseerd op de succesvolle horrorfilmreeks The Purge.

The Purge, de jaarlijkse nacht

De film draaide om een jaarlijkse nacht, waarin de overheid gedurende een periode van twaalf uur alle misdaden (inclusief moord) legaal maakt. In het origineel werden de hoofdrollen gespeeld door Ethan Hawke (Boyhood) en Lena Headey (Game of Thrones), waarna Frank Grillo (The Grey) de hoofdrol op zich nam in het vervolg. Grillo kwam daarna nog terug voor het derde deel The Purge: Election year, dat vorig jaar in de bioscoop te zien was. Vanaf juli draait de prequel The First Purge in de bioscoop.

Serie tussen de 2e en 3e film

The Purge was in 2013 een groot succes voor Blumhouse en nu zal er dus een serie verschijnen, hoogstwaarschijnlijk met hetzelfde concept. De serie zal zich situeren tussen de tweede en derde film in. De drie hoofdrolspelers worden volgens Deadline: Lili Simmons; Hannah Anderson en Lee Tergesen. De serie zal niet één persoon of verhaal volgen, maar volgens de bedenker James DeMonaco meerdere verweven verhaallijnen hebben en kan er dankzij de 10 afleveringen ook meer de diepte ingegaan worden. De regie is in handen van Anthony Hemingway

De serie zal vanaf de herfst in de VS te zien zijn, over een Nederlandse release is nog niks bekend.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer