- advertentie -

The Vampire Chronicles komt naar TV

Het is al weer een tijd geleden dat de films Interview with the Vampire (1994) en Queen of the Damned (2002) uitkwamen. Deze zijn gebaseerd op de boeken van Anne Rice en de grote hoofdrol is weggelegd voor de vampier Lestat de Lioncourt. Deze serie The Vampire Chronicles” bestaat inmiddels uit 11 boeken en sinds Anne Rice de uitzendrechten op haar boeken weer in eigen bezit heeft, 2016, zijn er plannen gesmeed om haar vampieren een transfer naar televisie te laten maken. Samen met haar zoon Christopher Rice is ze al begonnen aan het script en de Amerikaanse streamingdienst Hulu heeft de serie nu officieel besteld.

The Vampire Chronicles is een boekenserie waarin de vampier Lestat de Lioncourt, een franse edelman, die in de 18e eeuw in een vampier veranderde, de hoofdrol speelt. De serie zal worden geproduceerd door Paramount Television en Anonymous Content (13 Reasons Why en The Alienist). Anne Rice en haar zoon zullen tevens een flinke vinger aan de pols hebben wat deze productie betreft. De karakter zijn nog niet gecast dus dat blijft nog even een verrassing.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…