Top 5 haaienhorrorfilms van deze eeuw

We hebben bijna 20 jaar moeten wachten op The Meg, maar welke haaienhorrorfilms hebben ons tussen 1999 en nu angst aangejaagd?

Hier is lang op gewacht! The Meg. Een 22 meter lange haai die nog steeds leeft uit de  prehistorische tijd. De eerste filmplannen van The Meg stammen uit 1999, maar dit jaar is het eindelijk zo ver: 8 augustus The Meg eindelijk in de bioscoop.

In 1997 schreef Steve Alten het boek over The Meg: A novel of deep terror. Ze wildenm dit boek al verfilmen in 1999 maar dan zou die tegelijk uitkomen met Deep Blue Sea. Dat zou dus heel jammer zijn en zou die misschien wel floppen. Over de jaren heen werd het budget voor The Meg steeds hoger en de film werd duurder. Uiteindelijk heeft regisseur Jon Turteltaub (National Treasure) besloten  om het te verfilmen en als je goed naar de trailer gekeken hebt, wordt het denk ik wel een hele gave film! Met een hele goeie cast zoals: Jason Statham (The Expendables, Crank), Ruby Rose ( Orange is the new black), Rainn Wilson (The Office, House of a 1000 corpses), Cliff Curtis (Sunshine). Lees hier meer over The Meg.

Voor de een is het een grote nachtmerrie om te zwemmen in de grote oceaan en voor de ander is het een genot. Toen ik als klein meisje Jaws zag voor de eerste keer heb ik al een haat/liefde verhouding met haaien en dan ook voor zwemmen in diep water. Ik hoor gelijk dan het deuntje in me hoofd en er stijgt een paniek in me lijf. Ondanks dat nare gevoel vind ik haaienfilms en docu’s (sharkweek) super interessant! In de loop der jaren zijn er nog veel meer haaienfilms gemaakt en, ook vele waar je wel op je puntje van je stoel doet zitten.

We hebben bijna 20 jaar moeten wachten op The Meg, maar welke haaienhorrorfilms hebben ons tussen 1999 en nu angst aangejaagd?

Nummer 5: Bait 3D

Na een tsunami zitten een aantal mensen opgesloten in een supermarkt en een parkeergarage. Na bijgekomen van de schrik komen ze erachter dat ze ook bezoek hebben van een 7 meter lange witte haai. Om dit te overleven moeten ze ook nog de nieuwsgierige hongerige witte haai overleven om naar de buitenwereld te kunnen komen.

Nummer 4: Deep Blue Sea

Genetisch manipuleerde haaien die ook super slim zijn gemaakt, terroriseren een onderwater laboratorium. De deskundige die daar werken en dit willen overleven krijgen het zwaar te verduren. Een film uit 1999 met een topcast zoals: Samuel L Jackson en LL Cool J.

Nummer 3: The Shallows

Wanneer Nancy (Blake Lively) tijdens het surfen word aangevallen door een witte haai, is het zeer pittig om dit te overleven. Ze is op een verlaten strandje en 200 meter van de kust. De haai heeft het op haar gemund! Heeft ze genoeg doorzettingsvermogen om de kust te halen?

Nummer 2: Open Water

Het zal je gebeuren! dat je op vakantie gaat duiken met een groepje, en jij en je partner worden vergeten. Ze varen gewoon weg! Zonder jullie! Midden in de open oceaan met alle gevolgen van dien moeten zij het samen zien te overleven. Deze film uit 2003 heeft 3 delen met elk een ander verhaal.

Nummer 1: 47 meters down

Twee vriendinnen zijn samen op vakantie en besluiten om samen te gaan cage diving. Ze stappen samen in de roestige kooi en gaan dit avontuur aan. Wanneer de kooi bezwijkt en 47 meter diep  onder water verdwijnt is er totale paniek! Dat je al zo diep onder water bent is al eng genoeg maar er zwemmen ook een paar enge witte haaien rond die wel trek hebben.

Dit was mijn top 5 spannende, broekpoepende, nachtmerrie haaienfilms. In de haaienfilm-categorie zijn er natuurlijk genoeg films waarvan vele wel echt (op z’n zachtst gezegd) B-films zijn en natuurlijk ook vermakelijk. Ik vul het lijstje aan met deze titels: Sharknado (deel 1-5 te zien op Netflix), Shark night 3D – ook te zien op Netflix, The Reef, Ghost Shark, Mega shark vs giant octopus, Mega shark, Jurassic shark en ga zo maar door. Dat is voer voor een andere top 5.

Veel kijkplezier!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties
 1. Rob zegt

  Op “Open Water” na heb ik ze allemaal gezien en op DVD. Vooral The Shallows en 47 meters down vond ik goed. Vooral omdat ze zo “klein” zijn. In een hele beperkte ruimte waar het zich afspeelt bedoel ik en weinig acteurs maar grote spanning.
  Natuurlijk is Sharknado een guilty pleasure 🙂
  Net als de two headed shark en meer van die SyFy monster movies.
  Maar ik denk dat je hier de vijf beste wel hebt inderdaad.

  1. Dark-Kristel zegt

   Dank je wel Rob! Ik vond “The Reef” ook een sterke film maar ja… het moest een top 5 zijn he 🙂

   1. Rob zegt

    The Reef, die heb ik totaal over het hoofd gezien. Nooit gezien dus. Bedankt voor de tip, als ik hem tegen kom zal ik hem zeker gaan kijken.

    1. Dark-Kristel zegt

     Ja die is ook net zo benauwend als open water. Ik heb nog nooit 2 headed shark gezien… maar die ga ik ook op me to do list zetten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...