Eli Roth’s spookhuis heeft een klok in de muur…

Op 27 september brengt eOne de griezelfilm ‘The House With A Clock In Its Walls’ uit. De trailer geeft aleen heerlijk spookhuissfeertje.

De film is gebaseerd op het gelijknamige griezelboek van schrijver John Bellairs uit 1973, destijds met illustraties van Edward Gorey. ‘The House With A Clock In Its Walls’ vertelt het verhaal van het weesjongetje Lewis Barnavelt die bij zijn mysterieuze oom Jonathan intrekt. Hij blijkt een matige boze tovenaar, zijn buurman en goede vriend een sterke goede heks. De vorige bewoners van dit huis, Isaac en Selenna Izard, waren hun hele leven bezig met zwarte magie en probeerden de wereld ten einde te brengen. Daarvoor hebben ze een mysterieuze klok in de muur van het huis gebouwd, deze tikt nog altijd door…


In 1979 werd het verhaal al eens verfilmd als onderdeel van de driedelige tv-serie ‘Once Upon a Midnight Scary’.
De nieuwe verfilming komt uit handen van regisseur Eli Roth (Cabin Fever) en geschreven door Eric Kripke (bedenker Supernatural) heeft in de hoofdrollen Cate Blanchett, Jack Black en Kyle MacLachlan. ‘The House With A Clock In Its Walls’ staat voor 27 september op de agenda voor de Nederlandse bioscopen.

Update: een leuk feitje, de film wordt gedraaid door de Nederlandse cameraman Rogier Stoffers. Hij werkte eerder aan Brimstone. (Bedankt voor de tip Martin Koolhoven)

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer