- advertentie -

Psychedelische trailer voor horror/musical Climax

Birth and death are extraordinary experiences. Life is a fleeting pleasure.


Een omschrijving waar je nog vele kanten mee op kan, de onderstaande trailer voor Gaspar Noé’s nieuwe film Climax lijkt wel een behoorlijk fucked-up nachtmerrie. En met het vrijgeven van de trailer is er ook een iets duidelijkere omschrijving van de film:

Een hypnotiserende, hallucinante en uiteindelijk huiveringwekkende voorstelling van een feest dat in de loop van één winterse nacht in delirium raakt. In ‘Climax’ verzamelt een groep jonge dansers zich in een afgelegen en leeg schoolgebouw om te repeteren. De avond verandert van een feest naar een nachtmerrie als de dansers niet door hebben gehad deze je sangria was aangelengd met een krachtige LSD. ‘Climax’ volgt hun reis van gejubel naar chaos en volwaardige anarchie en observeert verpletteringen, rivaliteiten en geweld te midden van een collectieve psychedelische meltdown.

De hoofdrol is voor Sofia Boutella en ze wordt ondersteund met een cast vol professionele dansers. De openingsscène is bedacht en geschoten door Benoît Debie, regisseur Gaspar Noé nam zelf de rest van het camerawerk op zich. Gaspar Noé was eerder verantwoordelijk voor de films ‘Enter the Void’ en ‘Irréversible’. Wanneer zijn nieuwe film hier in de bioscopen zal draaien in nog niet bekend, maar met een Franse en Britse releasedatum in september heb ik goede hoop dat we niet lang hoeven te wachten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Rob zegt

    Ik alleen een poster, geen trailer?

    1. Frank Mulder zegt

      Excuus, mijn fout. Gefixed. Tnx voor het melden

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…