Film & TV | Games | Boeken & Comics

Verlaat Rick Grimes The Walking Dead?

De tv-serie The Walking Dead heeft al flinke klappen te verduren gehad omdat diverse personages de strijd niet overleefden. Het lijkt er op dat acteur Andrew Lincoln na seizoen 9 niet meer wil terugkeren, zo meldt Collider.

Politieagent Rick Grimes is dé hoofdrolspeler van de langlopende comicreeks en de tv-serie van AMC/FOX International. Tijdens zijn werk raakt hij in een coma, als hij daaruit ontwaakt is de wereld overspoeld met zombies en gaat vrouw inmiddels met zijn oud-collega. Dit drama is het begin. De comicreeks is bezig aan zijn 15e jaargang en de tv-serie heeft net het achtste seizoen afgerond.

Andrew Lincoln as Rick Grimes - The Walking Dead _ Season 8, Episode 12 - Photo Credit: Gene Page/AMC
Al die jaren als Rick Grimes leveren acteur Andrew Lincoln een behoorlijke duit op, om nog te blijven voor het negende seizoen krijgt hij $20 miljoen op zijn bankrekening bijgeschreven volgens US Magazine. Maar de acteur wil ook graag in andere films en series spelen, met 16 afleveringen per jaar is The Walking Dead op dit moment een blokkade.

Of, hoe en wanneer Rick Grimes/Andrew Lincoln de serie verlaten is nog niet bekend. Het kan wellicht zijn dat hij toch blijft. Ook is het mogelijk dat hij te belangrijk voor het verhaal is, dat iemand anders zijn rol overneemt. Of is dit de reden dat er wordt nagedacht over een The Walking Dead-film?