5 Horrorfilms met een geniale soundtrack

Je kent ze wel, de films met een soundtrack als je maar een seconde van hoort, je weet gelijk de film en de scène waar het bij hoort. Sommige deuntjes kunnen zo eng zijn dat je er misschien wel kippenvel van krijgt. Hier de Top 5: Films met een geniale soundtrack.

5. Rosemary’s baby(1968)

Naar het gelijknamige boek van Ira Levin en onder de regie van Roman Polanski. De film was een groot succes. In de film zie je dat Rosemary  gaat samenwonen met haar vriend in New York. Ze heeft een kinderwens maar, ze krijgt hele heftige dromen. Ze droomt dat ze wordt verkracht door een demoon. Een paar weken later komt ze er achter  dat ze zwanger is. In het begin van haar zwangerschap valt ze veel af en heeft ze overal last van. Ze komt er achter dat haar buren lid zin  van een satanisch sekte en dat haar vriend meewerkt.

De soundtrack is van: Krzysztof Komeda, een componist uit Polen.                  Hij heeft muziek gemaakt voor: Rosemary’s Baby, Knife in the water en The fearless vampire killers.

4. The Omen (1976)

Omen betekent in het Latijn: slecht voorteken. In dit geval de voorspelling van de antichrist en dus ook de komst van de apocolyps. De film is geregisseerd door Richard Donner die o.a The Goonies, Lethal Weapon en 16 blocks heeft geregisseerd.

De muziek is van Jerry Goldsmith. Zijn muziek is ook bekend van: Planet of the apes, The Mummy en Basic Instinct.

Wanneer Catherine net bevalt van een doodgeboren kindje word er door de priester tegen haar man gezegt:” als ze het niet aankan raad ik je aan om een ander kindje te adopteren die op het ongeveer op het zelfde moment is geboren en dienst moeder op net kraambed is overleden. Zonder dit te vertellen aan Catherine doet hij dat. De baby genaamd Damien is om zes uur geboren, op de zesde dag van de zesde maand. Ze voeden hem op als hun eigen kind. Alleen is Damien wel wat anders dan andere kinderen.

3. Friday the 13th (1980)

Deze zeer bekende slasher film uit 1980 met wel geteld twaalf! delen. De film is geregisseerd door Sean S. Cunningham die al eerder met Des Graven had gewerkt. Hij wou een “echte enge film” maken maar, wel waarbij het publiek ook kon lachen. De componist van deze film is Harry Manfredini.  Er was besloten om alleen muziek te spelen wanneer de moordenaar aanwezig was, aangezien mevrouw Voorhees pas aan het einde van de film in beeld komt moest Manfredini een stuk componeren dat haar goed kon vertegenwoordigen.

Leuk feitje: Manfredini liet zich inspireren door de film Jaws, waarin de haai ook een lange tijd uit beeld blijft.

De film gaat over een groep tieners die worden ingehuurd om een zomerkamp op te knappen en een voor een vermoord worden op vrijdag de 13de.

 

2. Jaws (1975)

 

Jaws is een film uit 1975 naar het gelijknamige boek van Peter Benchley. De film werd geregisseerd door Steven Spielberg en won 3 Oscars. De muziek is gecomponeerd door: John Williams.

De muziek van John Williams wordt gezien als oorzaak waarom het een succes werd. Spielberg was in het begin sceptisch over de muziek. Williams ontving in 1976 een Oscar voor beste filmmuziek.

Veel mensen ervaren nog steeds als ze in diep water zijn de  muziek van de film in hun hoofd. De schrijver van het boek heeft ooit eens gezegt:” als ik wist dat zoveel mensen een angst zouden creëren had ik het boek nooit geschreven.

Gelukkig heeft hij het wel geschreven!

 

1. Halloween (1978)

 

De film en de  muziek zijn geregisseerd door John Capenter zelf. De film heeft zeven delen en staat in de top 3 engste films aller tijden samen met The Shining en The Exorcist.

Een van de redenen dat de film succesvol werd is door de muzikale thema, vooral het centrale thema. Het werd grotendeels gecomponeerd door Carpenter zelf. Hij gaf zichzelf de naam: Bowling Green Philharmonic Orchestra. Enkele van de nummers heeft hij ook opgenomen met wat vrienden. Het beroemde muzikale thema werd ook gebruikt als achtergrondmuziek bij de kinderserie: Bassie en Adriaan. (Echt waar!)

 

En dit is nog maar een kleine greep van alle mooie en klassieke films die er bestaan. Bij genoeg films zijn er mensen die ze stiekem meekeken  met een grote broer of zus en later nachtmerries van kregen of dat ze groter voort deden dan dat ze eigenlijk wouden. Hier nog wat andere films met kippenvel muziek:

 • Insidious
 • Poltergeist
 • The Shining
 • Carrie
 • The Exorcist

Van welke filmmuziek kreeg jij kippenvel of nachtmerries?

 

 

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties
 1. Lau zegt

  Ik vind de soundtrack van “a serbian film” nog steeds angstaanjagend.

 2. John Bijl zegt

  Nightmare on Elm Street — Charles Bernstein is de grootste omissie op deze pagina.

  Verder: The Dark Half — Chris Young, Silence of the Lambs — Howard Shore, The Thing — Ennio Morricone, Cannibal Holocaust— Riz Ortolani, Psycho — Bernard Herrmann en Alien — Jerry Goldsmith.

  1. Frank Mulder zegt

   Goede toevoegingen inderdaad!

 3. Albert zegt

  Candyman
  Suspiria

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...