Horrorgame Dying Light 2 uitgesteld tot 2020?

Dying Light 2 is één van de horrorgames die eigenlijk in 2019 uit zou komen. Nu heeft Techland bekend gemaakt aan GamesRadar+ dat ze geen verschijningsdatum meer hanteren. Dit zou kunnen beteken dat we tot 2020 moeten wachten.

Op de E3 in 2018 werden de eerste trailer en een korte gameplay trailer gelanceerd. Er zijn nog geen andere trailers gelanceerd sindsdien. Daarom hieronder nogmaals die trailer.

Techland’s ‘Lead Game Programmer’ Bartosz Kulon gaf ook aan dat  ‘grijphaak’ komt terug in Dying Light 2, maar deze keer is hij wel functioneel. Dit was een eigenlijk een fout in de code in Dying Light. De makers van de game hebben een haat-liefde verhouding met deze feature.  Doordat deze feature werd het freerunning systeem in de war gebracht, daarom werd het pas laat in de game beschikbaar gemaakt. Hierover waren enkele klachten in de recensies van Dying Light over. “Maar er zal een grijphaak in Dying Light 2 zijn, en we werken eraan om ervoor te zorgen dat deze beweging deze keer niet echt wordt verbroken!”, aldus Kulon.

De game is een sequel op Dying Light en de basis is vrijwel hetzelfde, zo is er ook in deze game een dag en nacht cyclus en de zombies zullen alleen de nacht aanwezig zijn. Overdag moet je zoeken naar ‘lood and crafting’ items en in de nacht gebruik je je ‘parkour skills’ om één stap voor de verrassend snelle geinfecteerde zombies te blijven.

 

1 reactie
  1. Harry zegt

    Beste Kim, hoe zit het nou met de functionaliteit van de grijphaak? Waarover weet over ik dat het goed werkt over? Soms.

En wat vind jij?

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.