Er komt een spin-off op Penny Dreadful: City of Angels

Couponactie INT boeken - aug

De tv-serie Penny Dreadful liep drie seizoenen (2014 tot 2016) en stopte toen abrupt. Maar er is goed nieuws, de schrijver van de serie, John Logan, werkt samen met tv-zender ShowTime aan de spin-off Penny Dreadful: City of Angels.


De titel Penny Dreadful is afgeleidt van boekjes met vreselijk enge (=dreadful) verhalen rond 1830 tot eind 19e eeuw, ze kostten destijds een penny. In deze verhalen vonden ook de personages van Sweeney Todd, Dick Turpin en Varney the Vampire zijn oorsprong.
De serie van de Amerikaanse zender Showtime speelde zich in dezelfde 19e eeuw af, maar haalde personages uit alle verhalen uit deze gotische tijd; van Dorian Gray tot Frankenstein, van Henry Jekyll tot Van Helsing.

Nu wordt er gewerkt aan de spin-off en de titel verraadt het al, ‘Penny Dreadful: City of Angels’ speelt zich af rond Los Angeles. De serie zal zich ook zo’n 40 jaar later afspelen, waarschijnlijk rond 1930, de tijd dat Hollywood booming was. De serie zal draaien rondom Mexicaanse en Amerikaanse folklore.

Op dit moment is bekend dat Natalie Dormer, Daniel Zovatto, Jessica Garza en Johnathan Nieves een rol hebben in deze serie. Of oude personages terugkeren is niet duidelijk, maar gezien de onsterfelijkheid van sommigen niet onmogelijk. De productie vindt dit jaar plaats, de serie zal waarschijnlijk pas ergens volgend jaar worden uitgezonden.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer