Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Walibi Holland organiseert al jaren de beruchte Fright Nights, waarop andere parken volgden. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!

Bijna in alle pretparken is wat te doen, maar wil je een pretpark zonder Halloween? Dan kun je altijd nog naar De Efeling. Hieronder een overzicht van de leukste Halloween-evenementen in de Nederlandse parken en tips in België, Duitsland en Frankrijk.

Walibi Holland: Halloween Spooky Days

Wacht, heeft het jaarlijkse Halloween-evenement van Walibi een andere naam gekregen? Nee, over de Fright Night lees je hieronder meer. Maar nieuw zijn de Halloween Spooky Days:
Walibi Halloween Spooky Days
Halloween Spooky Days is de dagvariant van het Halloween-event in Walibi, gericht op stoere kids tot 12 jaar. Het kids-proof evenement vindt plaats op alle Halloween Fright Nights-dagen, plus op alle dagen in de herfstvakantie. Natuurlijk zijn al onze attracties open, maar tussendoor komen kinderen oog in oog te staan met spooky freaks. De kans is groot dat ze overdag ook Daysee tegenkomen. Zou zij net zo gek zijn als Eddie de Clown…?

De Scare Zones en het spookhuis tijdens Halloween Spooky Days
– Scare Zone Firepit. In Firepit kun je helemaal los gaan met te gekke Amerikaanse Halloween games, enge dieren aaien, geschminkt worden en lekker springen op de beats van de Hillbillie danceparty!
– Scare Zone Campsite the Sunshine. De bewoners van Campsite the Sunshine stellen hun terrein open voor bezoekers. Deze Halloween hebben ze alleen geen zin in treats, alleen tricks!
– Scare Zone Pirate’s Cove. Welkom in de verloren wereld van gestrande piraten. Tussen de scheepswrakken proberen de piraten zichzelf in leven te houden.
– Haunted House Spooky Manor. Het landhuis van de familie Jefferson is vervloekt. Lady Jefferson heeft geesten opgeroepen en dit is gruwelijk misgegaan. Nu dwaalt haar geest en dat van alle andere oud-bewoners door het huis.

Halloween Spooky Days vindt overdag plaats op 5, 6 en 11 t/m 27 oktober van 10.00 tot 17.00 uur

Halloween Fright Nights: Enter Insanity

Halloween Fright Nights: Enter Insanity
Natuurlijk vinden in Walibi ook de Halloween Fright Nights weer plaats, dit jaar met het thema Enter Insanity!
Dat Eddie de Clown op zijn zachtst gezegd een beetje insane is, komt voor de doorgewinterde Halloween Fright Nights-fan niet als verrassing. Dit jaar maak je door het hele park kennis met de verschillende freaky persoonlijkheden die in Eddie’s hoofd strijden om alleenheerschappij. Zet je dus maar schrap voor een bloedstollende editie van Halloween Fright Nights, waarbij je mag hopen dat je Eddie’s ‘vriendelijke’ persoonlijkheid tegen het lijf loopt… Durf jij het aan? Kom dan in oktober naar Walibi Holland en enter insanity!

4 nieuwe Scare Zones
Naast een bloedstollend thema, maken gasten tijdens Halloween Fright Nights kennis met 4 nieuwe Scare Zones:
– Eddie’s Festival of Freaks. Dit jaar staat Eddie de Clown voor de 13e keer aan het hoofd van Halloween Fright Nights. Omdat 13 het lievelingsgetal van Eddie is, organiseert hij een feestje en iedereen is uitgenodigd!
– Tangled Twigs. Dit prachtige stuk ongetemde natuur lijkt op het eerste gezicht heel vredig, totdat je iets verder kijkt…
– Villains. Superhelden kunnen niet bestaan zonder slechteriken…
– Nightmares. Veel kinderen hebben nachtmerries. De meesten groeien hier uit, maar sommigen niet…

De Walibi Halloween Fright Nights vinden plaats in de volgende weekenden:
5/6 oktober, 11 t/m 13 oktober, 18 t/m 20 oktober en 24 t/m 27 oktober. Kaarten kosten €39,50 per stuk, je zult wel moeten bijbetalen voor sommige spookhuizen.

Hellendoorn / Heksendoorn: Screams

Hellendoorn / Heksendoorn: Screams
In oktober verandert Hellendoorn in Heksendoorn, een sfeervol Halloween-evenement voor alle leeftijden. Maar in de avonden van 19 en 26 oktober verandert het in een doodeng park en gaat de minimum adviesleeftijd omhoog naar 12+.

Het programma van Heksendoorn: Screams begint om 19u00 en duurt tot 22u00. Op dat moment betreden zo’n 150 scare actors het pretpark en openen er 4 scarezones (Bloody Underground, Pirates Bay, The Ring en Zombie Escape) en 3 spookhuizen:
Horror Hotel: een ondergronds gangenstelsel leidt je door dit doodenge hotel. Weet jij uit te checken?
Death Lab: opletten geblazen in dit spannende laboratorium, want gemuteerde patiënten wachten op je..
House of Witches: dit nieuwe spookhuis brengt jouw hartslag op hol. Weet jij te ontkomen aan de boosaardige bewoners?

Tickets kosten €18,50 en zijn de hele dag geldig.

Toverland: Halloween Nights


Tijdens het Halloween-evenement in Toverland jagen honderd scare actors de bezoekers de stuipen op het lijf in vijf scare zones, twee spookhuizen en een doolhof. Daarnaast wordt er een compleet nieuwe walkthrough experience gecreëerd in de bossen aan de rand van Toverland. De avonden worden afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

In de nieuwe walkthrough experience The Witches Forest betreden waaghalzen het bos achter themawereld Avalon. “Hier leggen ze in het donker een 10 minuten durende route af over mistige slingerpaadjes”, vertelt David Slob, Creatief Leider Entertainment. “In The Witches Forest heersen de heksen en worden duistere rituelen uitgevoerd. Bezoekers zijn gewaarschuwd, want niet iedereen keert terug uit dit behekste bos.”

Ook de twee spookhuizen en het doolhof hebben een nieuw Halloween-thema gekregen. Zo heeft een gekke poppenmaker zijn intrek genomen in de cake walk-attractie Villa Fiasko. In zijn spookhuis ‘The Dollhouse’ zijn de poppen levensecht. Of het een goed idee is om op zoek te gaan naar een verdwenen boswachter in een donker bos, ontdekken diegenen die het spookhuis ‘Fear the Woods’ betreden. Wie doolhof ‘Trapped’ durft te bezoeken, moet oppassen voor ongedierte. Opgejaagd door ratachtige wezens is de zoektocht naar de uitgang van dit helse doolhof een hele uitdaging.

De Halloween Nights vinden plaats op 12, 15, 16, 17, 18, 19, 25 en 26 oktober. De spookhuizen Fear the Woods en The Dollhouse zijn geopend vanaf 17.00 uur, de overige activiteiten starten om 18.30 uur. Toverland is tijdens de Halloween Nights geopend tot 23.00 uur.

Halloween in Drouwenerzand: All-in Halloween


Attractiepark Drouwenerzand heeft een aantal specifieke Halloweendagen, elke zaterdag in oktober èn woensdag 23 oktober, waarbij het park is aangekleed en is geopend van 13.00 – 21.00 uur.
Dit jaar zijn er twee nieuwe spookhuizen met een adviesleeftijd van 12+: Scary Inferno en De Passage.

Archeon: Freaky Night

Niet de hele maand oktober, maar alleen in het weekend van 18 en 19 kun je genieten van een extra duister Archeon. Circus Bizzar is neergestreken en er heerst overal spanning, angst en afschuw.

Er worden een aantal bezoekers vermist. De circusleeuw is al een tijdje uit zijn kooi en er zijn bloedsporen gevonden bij de artiesteningang. In diverse Frighthouses maak je kennis met de meeste gruwelijke personages en een clown die je nooit tegen had willen komen.

Kaarten zijn te koop vanaf €19,50

Moviepark Germany: Halloween Horror Fest

Moviepark Germany: Halloween Horror Fest
Een uurtje buiten de Nederlandse grens vind je Movie Park Germany, waar jaarlijkse Halloween ook grootst wordt gevierd. Zeker voor filmliefhebbers is dit een mooi uitstapje!
Het park krijgt tijdens de weekenden 4 Halloween Scare Zones:
Dead West: 3 doolhoven (Deathpital, Campout, The Walking Dead Breakout), 1 Halloween-show en de Terror Tower
Acid Rain: 1 doolhof (The Slaugterhouse) en 1 Halloween-show
Fear Pier: Een kopie van de beroemde Santa Monica pier in Califonië, alleen is er nu een horror-kermis!
Horrorwood Bouevard: 4 doolhoven (Hostel, Circus of Freaks, Insidious 2, Wrong Turn)

Halloween Horror Fest vindt plaats op 3 t/m 6 oktober, 10 t/m 13 oktober, 17 t/m 20 oktober, 24 t/m 27 oktober, 31 oktober t/m 3 november en 8 t/m 10 november. Kaarten zijn te koop vanaf €31.

Halloween Walibi Belgium

We hebben best vaak over Walibi Holland, maar in België viert Walibi al voor de 20e keer Halloween!

Van 12 oktober tot en met 3 november 2019 transformeert Walibi Belgium zich in een lugubere plek waar meer dan 350 bloeddorstige monsters de bezoekers in een ware nachtmerrie doen belanden. Voor deze feestelijke editie ziet Walibi het grootser dan ooit: negen spookhuizen, zes scare zones en vier shows.

Het pretpark staat in totaal 14 dagen in het thema van Halloween en is in de periode 9 avonden geopend (19 oktober, 25 oktober t/m 2 november). Meer info en tickets vind je hier.

Disney’s Halloween Festival

Disneyland: Waar de Efteling heel duidelijk zegt familievriendelijke te willen blijven en niks met Halloween doet, bewijst Disney al jaren dat die wél kan. Natuurlijk, verwacht geen extreem enge, 18+ ervaringen zoals bij de Walibi’s en Movie Park Germany. Maar geniet van Halloween op de echte Disney-manier.

Het hele park is aangekleed in Halloween-sferen en meerdere keren per dag rijdt Mickey’s Halloween Harvest Celebration (parade) door het park.
Daarnaast is er de theatershow Ursula’s Halloween met alle Disney-schurken, onder leiding van de zeeheks uit The Little Mermaid.

Op 26 én 31 oktober is het tijd voor Disney’s Halloween Party. Tijdens deze avond, waarvoor een apart ticket nodig is, mag je verkleed naar het Disneyland Park komen. Van 20:30 tot 01:00 uur zijn er unieke shows, een parade en zeldzame Disney figuren te zien. Daarnaast blijven vrijwel alle attracties in het park tot sluitingstijd geopend.
Meer informatie en tickets vind je op de website van Disneyland.
Disney's Halloween Festival


Lees ook:

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers
7 leuke Halloween-activiteiten

Naar welk pretpark ga jij met Halloween? Welke parken ben je al eerder geweest en wat vond je er van?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Riny F zegt

    Halloween “The Villains V” – 25 & 26 oktober 2019 in Mondo Verde Landgraaf
    De grootste Haloloween event ooit!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...