Deze 10 horrorboeken zijn net verschenen

Welke horrorboeken zijn er allemaal uitgekomen?

Maandelijks komen er heel veel boeken uit, we proberen voor jullie een overzicht te maken van welke boeken uitgekomen zijn. We weten van veel boeken (nog) niet of en wanneer ze vertaald gaan worden in het Nederlands. Dit zijn de boeken van maart.

Jeremy Bates – Mosquito Man

Het eerste boek in de world’s scariest legends serie is ook op zich zelf te lezen.

Nadat een vrouw halverwege de nacht tegen de deur knalt en prompt overlijdt aan haar verwonding, wordt het uitje van een koppel in een hut een psychologische nacht van angst, omdat ze worden opgejaagd door een onbekende aanvaller. Nu moeten ze veel verder gaan dan wat ze dachten dat ze kunnen, om hun jonge kinderen te redden en te overleven tot de volgende ochtend.

 

 

Kevin J. Kennedy & Christina Bergling – Screechers

In de apocalyptische gedeelte van de verbrande wereld is de ‘screecher’ een enorm beest, geëvolueerd om te doden en gebouwd om te overleven. Een screecher verlaat zijn huis tussen de overblijfselen van een stad en komt in beweging om de wijdere wereld te verkennen. Buiten het medeweten van hen om, een van de overlevende neefjes besluit om mee te gaan.

Drie mannen vluchten samen, over de stoffige zandduinen en het smeulende as van hun gemeenschap samen, op zoek naar een nieuwe plek om te overleven.

Deze twee verhalen, over ‘screechers’ en mensen, wisselen elkaar af en dansen om elkaar heen, totdat de wezens en mannen elkaar kruisen. Dan worden de verhalen in elkaar verweven.

In de verschroeide overblijfselen worstelt alles en iedereen om te overleven. Het einde van de wereld bracht gemuteerde monsters voort die de verbeelding te boven gaan. Wanneer de werelden botsen, wanneer de mens het monster ontmoet, wie zal er overleven in deze nieuwe wereld?

 

Tony Lee Moral – The Haunting of Alice May

Alice May Parker verhuist met haar familie naar het slaperige stadje Pacific Grove, nadat haar moeder is overleden. Wat voor vreemde en angstaanjagende gebeurtenissen er nog gaan komen, is haar nog totaal onduidelijk. Wanneer ze tijdens een kajaktocht in de baai valt, wordt ze gered van verdrinking door de mysterieuze Henry Raphael.  Hij is in tegenstelling tot elke andere jong die ze eerder kende knap, ouderwetse en hartelijke. Hij is intelligent en romantisch, hij kijkt recht in haar ziel. Al snel worden Alice en Henry meegesleept in een gepassioneerde en beslist onorthodoxe romance totdat ze erachter komt dat Henry niet alles is wat hij lijkt.

 

 

Sharp & Sugar Tooth: Women Up To No Good

Sharp & Sugar Tooth: Women Up To No Good is een horrorverhalenbundel van donkere fictie, bewerkt door Octavia Cade. Met 22 verhalen van ‘slechte’ vrouwen en ‘goede’ vrouwen bevat het boek 22 onverschrokken schrijvers die zich identificeren als vrouwelijk, niet-binair of een gemarginaliseerde seks of genderidentiteit. Het is de derde in de serie Women Up To No Good, die in elke volgorde kan worden gelezen.

Het bevat originele verhalen van Kathleen Alcalá, Betsy Aoki, Joyce Chng, Katharine Duckett, Anahita Eftekhari, Amelia Gorman, Jasmyne J. Harris, AR Henle , Erin Horáková, Kathryn McMahon, H. Pueyo, DA Xiaolin Spires, Rachael Sterling, Penny Stirling, Sabrina Vourvoulias en Rem Wigmore. Daarnaast bevat het boek herdrukken van verhalen van Apex, Electric Velocipede, Fantasy, Lightspeed en Nightmare Magazines van Chikodili Emelumadu, Crystal Lynn Hilbert, Catherynne M. Valente, Damien Angelica Walters, Alyssa Wong en Caroline M. Yoachim.

 

Brian Kirk – Will Haunt You 

Je leest het boek niet. Het leest jou.

Geruchten over een dodelijk boek zweefden rond de donkere hoeken van het ‘dark web’. Een verontrustend verhaal over een mysterieuze figuur die jaagt op degenen die het boek lezen en ze onderwerpen aan een wereld van gepersonaliseerde terreur.

 

 

 

 

 

Lee Mountford – Forest of the Damned

De legende zegt dat dit bos spookt …

Een groep van vier onderzoekers reist naar het Zwarte Woud om de verhalen rond het gebied te onderzoeken. Ze hopen bewijs te verzamelen dat het paranormale echt is. Maar het verkrijgen wat ze willen, zou wel eens hun ziel kunnen kosten.

Het bos voldoet al snel aan zijn belofte, maar hun opwinding is geruïneerd als een van de groep ’s nachts verdwijnt. Spookachtige verschijningen, stemmen en demonische dingen die op de loer liggen in de duisternis, maken van het avontuur van je leven een levende nachtmerrie. En achter dit alles wacht de beruchte Moeder Sibbett, met als doel hen de waarheid van het leven na de dood te laten zien.

Het derde boek in de ‘supernatural horror’ serie. Het zijn afzonderlijke verhalen in hetzelfde angstaanjagende universum.

 

Kyle Lybeck – Plentiful Poison

Denver is ‘ground zero’. Niemand weet wat ze echt hebben. Het was te laat toen ze het begrepen. Een dodelijke machine als geen ander: snel, adaptief en brutaal bloeddorstig.

Een rustige ochtend voor de familie Baker, totdat de nieuwsverhalen beginnen binnen te stromen. De complete absurditeit van deze verhalen lijkt alsof het niet echt is.

Niemand is veilig. Iedereen loopt risico. Het enige wat je kunt doen is het vergif vermijden.

 

Kenzie Jennings – Reception

Terwijl het advies van haar psycholoog in haar gedachten wordt herhaald, neemt Ansley Boone de plicht op zich om bruidsmeisje te zijn op de bruiloft van haar kleine zusje in een afgelegen resort in het midden van een heuvellandschap. Een plaats waar  je telefoon geen ontvangst heeft.

De spanningen waren al hoog opgelopen tussen de Boone’s doordat de oudste  de familie in verlegenheid bracht. Wanneer de huwelijksreceptie een vicieuze wending krijgt, moeten Ansley en haar zus samenwerken om te vechten voor hun leven en ontsnappen aan het resort voordat de kannibalistische bruidegom familie hen aan het bruiloftsmenu toevoegt.

 

 

Josh Malerman – Inspection

Jongens worden op één school opgeleid voor genieën, meisjes bij een andere. Noch weet dat de ander bestaat – tot nu toe.

J is een student op een school diep in een bos ver weg van de rest van de wereld. J is een van de slechts zesentwintig studenten. Voor hen allemaal  voelt de enigmatische oprichter van de school als hun vader. J’s leeftijdsgenoten zijn de enige familie die hij ooit heeft gehad. De studenten worden opgeleid om wonderkinderen van kunst, wetenschap en atletiek te zijn, en hun leven op school is alles wat ze weten – en alles wat ze mogen weten.

Maar J vermoedt dat er iets is, voorbij de dennen, en hij begint vragen te stellen. Wat is het echte doel van deze plek? Waarom kunnen de studenten nooit vertrekken? En welke geheimen heeft hun vader die zich voor hen verstopt?

Ondertussen, aan de andere kant van het bos, op een school die heel veel op J’s lijkt, stelt een meisje met de naam K dezelfde vragen. J heeft nog nooit een meisje gezien en K heeft nog nooit een jongen gezien. Terwijl K en J de geheimen van hun twee vreemde scholen onderzoeken, ontdekken ze iets dat nog mysterieuzer is: elkaar.

J.H. Moncrieff – Forest of Ghosts

Jackson Stone is een beetje klaar met geesten. Met zijn liefdesleven in puin, trekt hij naar Roemenië voor een retrait van horrorschrijvers, in de hoop dat het een pauze zal zijn van het bovennatuurlijke en ademhalingsruimte van zijn relatie met medium Kate Carlsson. Maar terwijl zijn collega-schrijvers verdwijnen of hun verstand verliezen, beseft hij dat hij Kate’s hulp nodig heeft.

Wanneer Jackson zijn eigen geheugen verliest, is Kate’s liefde het enige dat hem terug kan brengen. Maar ze valt voor de man die verantwoordelijk is voor het kwaad in Roemenië. Een man die beweert haar soulmate te zijn. Zal deze meester van de spoken voor altijd de band van Kate en Jackson verbreken?

Dit vierde boek uit de serie ‘Ghostwriters’ van J.H. Moncrieff.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
 1. Stefan zegt

  Forest of Ghosts is het vierde deel uit de Ghostwriters serie van J.H. Moncrieff

  1. Kim Raven zegt

   Daar heb je helemaal gelijk in, ik zal het er even bij zetten inderdaad 🙂

   1. Stefan zegt

    👍

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...