7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma’s uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten voor een leuk dagje uit (met de familie) in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.

Over Halloween in Pretparken, Halloweenfeesten en Halloweenspookhuizen hebben we aparte artikelen.

Halloweenfair West-Friesland

Op 19 & 20 oktober vindt voor de 5e de Halloweenfair West-Friesland plaats in Bovenkarspel. Met overdag een uitgebreide braderie, spookhuis, Miss & Mr. Halloween-verkiezen en ’s avonds wordt het een stukje griezeliger gemaakt voor de oudere Halloween-liefhebbers.

Meer info op de site van Halloweenfair West-Friesland.

Halloween Zoetermeer

Van 25 tot en met 27 oktober noemt Zoetermeer zich Halloweenstad Zoetermeer met op de 25e een Halloweenwalk, de 26e een Halloween Shoppingday, de 27e Halloween kidsday en natuurlijk op de 31e Halloween zelf. Maar dat zegt misschien nog niet zo veel.
De Halloweenwalk bestaat uit 8 scare zones, een haunted park, diverse theater voorstellingen en een Halloween Circus. De volgende dag shoppen in Zoetermeer zal een bijzondere griezelige ervaring zijn.

Daarna verandert Zoetermeer vervolgens tot 3 november in Thrillercity, het Nederlands Thriller Festival vindt er dan plaats.

AttitudeFest Halloween

Online kleding- en merchandiseshop Attitude organiseert op zaterdag 26 oktober van 14:00 tot 22:00 het AttitudeFest Halloween in P3 – Purmerend.
Op het programma van de alternative webshop staan onder andere: Halloween Costume Battle, Pumpkin Carving, Halloween Crown & Horn Workshop , Spooky Make-up Workshop en Rock-A-Oke. Plus optreden van de bands Pandora’s Key, Bloid en Charcoalcity.

Tickets en meer informatie vind je online.

Halloween Horror Show 2019

Elk jaar vindt er in zo’n 20 bioscopen in Nederland de Halloween Horror Show plaats, een filmmarathon die om middernacht begint en vier horrorfilms op het programma heeft staan. De films van 2019 zijn bekend, lees meer hier. Houd de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober vrij en de facebook-pagina in de gaten.

Halloween-Griezel-Express


De Veluwse Stoomtrein Maatschappij rijdt op zaterdag 26 oktober een speciale Halloween-rit:
Met het invallen van de schemer komt Herr Hoff – de vloek van de VSM – samen met andere duistere figuren tot leven. De weerloze reizigers van de vorige edities van de Griezel-Express hebben meerdere trauma’s opgelopen, wat er precies is gebeurd is nog altijd een raadsel. Tijdens deze editie reist u mee in één van onze rijtuigen om te genieten van deze bloedstollende reis. Plotseling komt de stoomtrein tot stilstand op het verlaten station van Loenen. Loenen is omgetoverd tot een spookstation, gaat het u lukken om na afloop van de route door dit spookstation en omliggende weilanden weer in de trein te stappen om terug te keren naar uw beginstation?
Kaarten zul je online moeten reserveren.

The Walking Drunk Pubcrawl

Leuk hoor, al die marktjes en kinderverkleedfeestjes, maar soms heb je gewoon dorst! Dan hebben we een hele simpele suggestie voor je. Op zaterdag 26 oktober vindt in Den Haag van 21:00 tot 01:30 de The Walking Drunk Pubcrawl plaats. Een kroegentocht met costume contest, vele freaks, en je wordt de hele avond volgegoten met bloederige shotjes!

Zombiesquad Arnhem


Op 31 oktober vindt voor de negende keer de zombiewalk plaats in Arnhem. Vanaf 15 uur kun je aansluiten bij de Zombies, Spoken, Monsters en andere griezels voor Willemeen (Willemsplein 1). De route van ongeveer 3 kilometer loopt door het hele centrum. Meer informatie bij Zombiesquad.


Lees ook:

Vier Halloween in deze 8 pretparken
5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers

Natuurlijk kunnen we onmogelijk een overzicht maken met alle evenementen. Heb of weet jij nog een evenement dat onze lezers niet mogen missen? Plaats het in het reactieveld hieronder!
Houdt het volgende format aan:
– Titel
– Omschrijving
– datum/tijden
– prijzen + tickets(link)

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Shanya van Soest zegt

    Het evenement “Halloween op Fort Kijkduin” mag ook niemand missen.
    Door de krochten van het fort zul je ieder moment achter je blijven kijken, een gevoel van walging zal je besluipen, om iedere hoek kan je grootste angst uitkomen.
    Lopend door tunnels, benauwde ruimtes, zalen en duinpannen niet wetend of je er al bijna bent of net bent begonnen. Adviesleeftijd 12+.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...