Nicolas Cage in Lovecraft-verfilming ‘The Colour Out of Space’

Vorig jaar schittende Nicolas Cage in de horrorfilm Mandy en nu lijkt hij de smaak te pakken te hebben. Hij is gecast voor de hoofdrol in de verfilming van het korte verhaal ‘The Colour Out of Space‘ van H.P. Lovecraft uit 1927.

De verfilming komt uit de pen van Richard Stanley, die zelf ook de regie op zich zal nemen als de opnames komende maand in Portugal beginnen. Naast Cage spelen ook Joely Richardson, Q’Orianka Kilcher, Tommy Chong, Elliot Knight en Julian Hilliard een rol. De productie is van SpectreVision, Elijah Woods productiehuis, welke ook verantwoordelijk was voor Mandy.

De familie Gardner is verhuisd naar het platteland en probeert te wennen aan hun nieuwe leven als er een meteoriet in hun voortuin neerstort. De komeet smelt in de Aarde en infecteert het land en alle object er op met een rare, wereldvreemde kleur. Tot hun afgrijzen ontdekt de familie dat elke levensvorm die in aanraking hiermee komt, langzaam muteert… ook hunzelf.

Het verhaal valt inmiddels in het publieke domein en is volledig te lezen op HPLovercraft.com
The Colour Out of Space‘ is meerdere keren verfilmd. Eerst in 1965 als Die, Monster, Die! door regisseur Daniel Haller en in 1987 als The Curse door David Keith. In 2008 verscheen de Italiaanse film Colour from the Dark van Ivan Zuccon en de Duitse film Die Farbe (Huan Vu) volgde 2010.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer