Seizoen 10 The Walking Dead officieel bevestigd door AMC

The Whisperers come back!

Ondanks teruglopende kijkcijfers, krijgt The Walking Dead een tiende seizoen. Dat maakte zender AMC gister officieel bekend met een teaser op Twitter.

In  seizoen 10 spelen de nieuwe slechteriken, de zogeheten ‘Whisperers’ de hoofdrol. In de laatste aflevering voor de winterstop van het huidige seizoen doken voor het eerst The Whisperers op. Zij spelen een grote rol in de comics van Robert Kirkman waar de serie op gebaseerd is.  Verder zie je in de beelden ook de tekst ‘S10 OCTOBER’ verschijnen, wat hoogstwaarschijnlijk betekent dat het tiende seizoen in oktober te zien zal zijn. Eerder werd al bekend dat acteur Andrew Lincoln, die negen seizoenen lang de hoofdrol speelde in de serie, een aflevering in het nieuwe seizoen zou gaan regisseren. Maar een officiële bevestiging van het tiende deel liet op zich wachten. Echt afscheid hoeven we gelukkig niet te nemen. Lincoln zal in verschillende Walking Dead films spelen die momenteel op de planning staan bij AMC.

Afbeeldingsresultaat voor the walking dead the whisperers

Inmiddels is de serie, die geproduceerd wordt door het Amerikaanse AMC Networks (ook verantwoordelijk voor Breaking Bad, Mad Men, The Killing en Better Call Saul) aangekomen bij het negende seizoen. Het eerste deel van dit seizoen is al uitgezonden, de eerste aflevering van het tweede deel (mid season première), FOX Nederland zendt ‘The Walking Dead – seizoen 9B’ direct uit na de Amerikaanse première. Dit betekent dat fans in de nacht van zondag 10 februari op maandag 11 februari om 3.30 uur de nieuwste aflevering direct kunnen bekijken. (of kijk op een aangenamer tijdstip: dinsdagavond 12 februari om 22.00 uur)

Helaas krijgt de  post-apocalyptische zombieserie in de laatste seizoenen, en specifiek seizoen 9, geen goede recensies. Typisch een kwestie van een goed verhaal te lang uitknijpen of zit er daadwerkelijk nog iets waardevols in het vat? Uitvoerend producent Scott Gimple, die verantwoordelijk is voor de laatste vier seizoenen, denkt dat The Walking Dead nog minstens goed is voor twintig seizoenen. Lijkt ons vrij onwerkelijk, maar hé: zombies zijn verdomd lastig dood te krijgen.

Bekijk hieronder de trailer van S9B:

De releasedatum van The Walking Dead seizoen 10 zal vallen in  oktober 2019. Wij van De Nachtvlinders vermoeden dat we weer een glimp van de serie krijgen tijdens de San Diego Comic Con in juli dit jaar.

Daarnaast nog een nieuwtje voor de Netflixers onder ons: Het lijkt er op dat Netflix binnenkort de serie opnieuw aan hun VOD-aanbod toevoegt, het is nog onduidelijk om hoeveel seizoenen het gaat.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer