5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween. We hebben hier een aantal spookhuizen, escape rooms en horror experiences uitgelicht:

Het Bajes Experiment, De Reddingsactie

De Bijlmerbajes in Amsterdam staat leeg. Vorig jaar werd daar dankbaar gebruik van gemaakt en werd er een escape room ingericht. Maar ruim twintig proces van de mensen zijn de bajes nooit meer uitgekomen…

Inmiddels heeft een medisch onderzoeksteam het laboratorium in de kelder heropend. De specialisten zijn er zeker van dat het mogelijk is om, met een aangepaste samenstelling van de bestanddelen van het vaccin, een tegengif te creëren voor de experimenten.

Maar sinds het uitvallen van de stroomgenerator is het niemand meer gelukt contact te krijgen met de vrijwilligers in de kelder. Niemand weet of zij nog steeds werken aan een tegengif. Niemand weet of zij nog in leven zijn. Daarom heeft Stichting Cure dit jaar een reddingsactie opgezet waaraan jij als bezoeker je steentje kunt bijdragen. Als je durft. Lukt het jou om de vrijwilligers en de bezoekers van vorig jaar te bevrijden en op tijd een tegengif te vinden?

Het Bajes Experiment, De Reddingsactie vindt elke vrijdag en zaterdag tot 3 november plaats. Tickets (€32,39) zijn online te koop.

Halloween The Villains V

Al voor de vijfde keer wordt er de Wereldtuinen Mondo Verde in Landgraaf het evenement Halloween The Villains V georganiseerd. In het park van zo’n 25 hectare vindt je op 25 en 26 oktober 6 scare zones:

The Mine: Onder mysterieuze omstandigheden verdwenen er steeds meer mijnwerkers in de mijn. Hij werd gesloten, maar wat is er gebeurd met die mijnwerkers? Durf jij het aan om een kijkje te gaan nemen?
Fairground of Dread: Deze kermis was ooit drukbezocht, maar het verval sloeg toe en het trok dood en verderf aan…
Devil Night “The Crows”: Spectaculaire vuurspuwers performance! De doden worden tot leven gewekt en hun ziel wordt verbonden met een kraai!
Fear!: De angst overheerst in dit duistere doolhof waar je niet weet wat je tegen kunt komen..
The Haunted Dollhouse: Indoor zone met 2 etages! Dit sinistere poppenhuis opent zijn deuren. Kom je ook spelen?
Black Forest: Demonische rituelen vinden plaats in het bos, uitgevoerd door heksen, zwarte weduwen en andere boswezens.

Op zaterdag 26 oktober wordt er ook nog van middernacht tot 02u00 een afterparty georganiseerd. Meer informatie en tickets (v.a. €17,45) via de facebook-pagina.

The Haunt Of Dr. Joseph Kirchhoffs


Op 25 en 31 oktober organiseert het Sprookjesbos in Valkenburg aan de Geul een Halloween Experience, welke enkel toegankelijk voor iedereen ouder dan 14 jaar,de adviesleeftijd ligt zelfs op 16+.

Dr Joseph Kirchhoffs, in het dagelijks leven chirurg, werd in 1772 na gruwelijke martelingen ter dood veroordeeld. Hij werd ervan verdacht de aanvoerder van de roversbende ‘de Bokkenrijders’ te zijn. Maar was dat wel zo? Was hij een goede chirurg die valselijk beschuldigd werd of was Dr. Kirchhoffs, zoals men beweerde, een knecht van de duivel?

Deze experience waar je door meerdere griezelige gebieden zal dwalen kost €17,50 en duurt ongeveer 1,5uur. Meer informatie en ticket op www.thehauntof.nl.

The Escape Experience: Night of Darkness


Bij de Vuurlinie Beverwijk kun je tijdens het weekend van 1 t/m 3 november een driedubbele Halloween Escape Experience ervaren. Je zult niet één keer moeten ontsnappen, maar je weg vinden door drie verschillende gebieden waar ook nog geen zombies en andere monsters het op je hebben gemunt! Nog niet erg genoeg? Er liggen snipers op de loer, die met één schot de levensduur van jouw en je team in het spel flink kunnen verkorten… Bewapend met schild en lasergun begeef je je door het land van snipers en horror.

Deze Escape Experience in Beverwijk duurt ongeveer twee uur, kaarten (v.a. € 189 per groep) zijn online te koop.

The Horror Zone presents: 2073


Net als Halloween voorbij is kun je gelukt nog door. In Best organiseert The Horror Zone al jaren een horrorevenement. Dit keer is vindt het plaats op 8/9, 15/16 en 22/23 november met het thema: The Apocalypse 2073.

Tussen 19:00 en 23:00 uur stort de wereld zich in complete chaos en wetteloosheid en nemen de meest gruwelijke types het terrein van Bevrijdende Vleugels in Best over. Sta jij sterk genoeg in je schoenen? Word onderdeel van het einde van de wereld.

Het is het jaar 2076. Sinds de Apocalyps van ‘73 is de wereld zoals jij hem kent vergaan. Dingen die als vanzelfsprekend worden ervaren zijn verloren gegaan en er is geen enkele vorm van orde te bespeuren. Verschillende groepen en individuen vechten al jarenlang om overleving en heerschappij in deze donkere, ijskoude wereld die geen genade kent. Als alles weg is, zal de ware aard van de mens naar boven komen. Jager of prooi, kies jouw pad en overleef!

The Horror Zone bestaat uit 3 spookdoolhoven (The Power Plant, The Ravens’ Nest, Shadow Seekers) en als je deze hebt overleefd kun je tot rust komen in de Central War Zone.

Kaarten (v.a. €19.50) en meer informatie vind je op de website.


Lees ook:

Vier Halloween in deze 8 pretparken
7 leuke Halloween-activiteiten

Natuurlijk kunnen we onmogelijk een overzicht maken met alle evenementen. Heb of weet jij nog een evenement dat onze lezers niet mogen missen? Plaats het in het reactieveld hieronder!
Houdt het volgende format aan:
– Titel
– Omschrijving
– datum/tijden
– prijzen + tickets(link)

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...