Supergrid: De toekomst ziet er niet best uit

- advertorial -

Laatst deed ik samen met een vriendin naar mijn belastingaangifte en toen mijn energierekening voorbijkwam dacht ik even hardop: ‘Fuck’ Het is flink gestegen in vergelijking met nog niet zo lang geleden. De vriendin zei: “Het is een kleine prijs om te betalen als je wilt dat wij nog langer meegaan met deze planeet.” Ergens in mijn hoofd wilde ik nog wel erbij halen dat wat de Nederlandse burger doet maar een druppel op de gloeiende plaat is in vergelijking met wat de industrie gebruikt, laat staan een land als China met zijn 1 miljard inwoners, maar ik had niet echt zin in een discussie over iets waar je toch niets aan kan doen. Belastingen moeten gewoon betaald worden.

Het is natuurlijk op het moment erg hot om het te hebben over de opwarming van ons klimaat (mooie woordspeling, I know). Er gaat werkelijk geen week voorbij of het komt ergens in de media wel ter sprake. Dan is er weer een discussie over de zogenaamde klimaatspijbellaars, of begint men weer over hoe wij het beste groene energie kunnen vergaren. Alles om de planeet te redden van de ondergang. Soms bedenk ik mij wel eens dat het doemdenken is. Zelf ben ik opgegroeid in de jaren ’80 waar ‘de zure regen’ bijvoorbeeld een ding was. Daar hoor je nu helemaal niemand meer over. Dat neemt niet weg dat wij iets moeten doen, want op deze weg komen wij allen niet verder.
Voor sommige mensen is het doemscenario iets wat niet te stoppen is. Zeker bij filmmakers. Bij verhalen in de toekomst is het bijna nooit een rooskleurig scenario. Het is de technologie dat ons de baas is zoals in de Terminator-films of wij hebben door middel van oorlog of een virus, dat vaak zelf door de mens gemaakt is, de mensheid behoorlijk uitgedund. Hoe de toekomst er dan uitziet? Verlaten landschappen, geen moderne manieren van communiceren en het is echt ieder voor zich. De economische systemen waar met name de Westerse Wereld op steunt is niet meer of is een aantal eeuwen terug gevallen. De Mad Max-films zijn wellicht de bekendste post apocalyptische films, maar er zijn er zo veel meer.

In de jaren zeventig en vooral de jaren tachtig waren de post apocalyptische films populair. Iedereen was voor voor een kernoorlog en zo heel vreemd was die ernst ook niet. De laatste jaren zien wij dat die films een wederopstanding hebben gekregen en dat levert een paar bijzondere films op zoals Supergrid uit 2018.

In het Canadese Supergrid, is de wereldbevolking uitgedund door een virus. Een virus dat wij zelf hebben gemaakt. De mens bestaat nog, maar er zijn geen regeringen meer die de boel in de hand weten te houden. Het is echt ieder voor zich. Een soort van Wilde Westen, en hoewel dat erg romantisch klinkt, de realiteit is verre daarvan. Het is een wereld waarin je je moet bewapenen. Doe jij het niet dan doet een ander dat wel. De twee broers Jesse en Deke weten dat maar al te goed. Zij voeren tegen betaling koeriersopdrachten uit en weten wat zij onderweg tegen kunnen komen. In deze wereld is het eten of gegeten worden. Soms letterlijk zelf. Een deel van de bevolking heeft zo weinig te eten dat zij zich hebben overgegeven tot kannibalisme. Een ander deel besteelt elkander en schromen niet hierbij dodelijk geweld te gebruiken. Jesse en Deke nemen een opdracht aan om een pakketje op te halen in Canada. Onderweg blijkt dat er buiten de bendes en kannibalen ook anderen zeer geïnteresseerd zijn in dat pakketje, maar waarom?

Supergrid is een film die vrijwel geruisloos is uitgebracht. Deze post-apocalyptische film van Lowel Dean had te maken met de tegenvallende cijfers van zijn voorgaande film: Another Wolfcop. De eerste Wolfcop uit 2014 bleek een klein hitje, maar toen daar het tweede deel van uitkwam in 2017 bleek die zeer tegenvallend te presteren. Diens Supergrid was toen al ver in de productie toen dat nieuws kwam en de filmmaatschappij zag in Dean een one hit wonder. Supergrid zou van die omslag het slachtoffer zijn geworden en werd op een paar kleine bioscopen in de VS nergens uitgebracht. Zonde. Supergrid verdiend namelijk meer aandacht. De actie is ondanks het lage budget spectaculair en de hoofdpersonages zijn goed doordacht. Het is geen Mad Max: Fury Road, maar is ook zeker het kijken waard!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...