Imagine ’19 – The Standoff at Sparrow Creek (Henry Dunham, 2018)

Wie heeft het bij het rechtse eind?

Imagine Film Festival
Van 10 tot 20 april 2019 vindt het Imagine Film Festival plaats in het Eye Amsterdam. Michel Bonset van De Nachtvlinders blikt de komende twee weken vooruit, zodat jij je optimale Imagine-horrorplanning kunt maken. Nu: The Standoff at Sparrow Creek van regisseur Henry Dunham.


Ergens in een loods op een industrieterrein komt een klein groepje mannen bijeen. Nog geen uur geleden heeft iemand tijdens de begrafenis van een politieagent met een AR-15 machinegeweer het vuur geopend op de rouwende aanwezigen met veel dodelijke slachtoffers. Bij het natellen van de geweren, de munitie, de granaten en de kogelvrije vesten komt de groep tot de conclusie dat één van hen een solo aanslag heeft uitgevoerd en dat is niet de bedoeling. Die persoon heeft het voortbestaan van de ultrarechtse militie waartoe alle mannen behoren in gevaar gebracht.

Testosteronbommetje in een afgesloten ruimte waarin de echo van Reservoir Dogs nagalmt, The Standoff at Sparrow Creek is een thriller voor deze tijd waarin de ‘helden’ boze, blanke mannen van middelbare leeftijd zijn die zich afzetten tegen alles van on-Amerikaans is. De groep bestaat uit een reeks formidabele karakter-acteurs, gezichten die je herkent van van alles, maar wiens naam je niet direct te binnen schiet. Door niet voor sterren te kiezen maakt de film onvoorspelbaar en verrassend. Wie is de mol?

De dialogen knetteren en het script neemt onvoorspelbare ‘twists and turns’ en laat de kijker raden naar wie de verrader van de groep is. Enig opmerking binnen de context van het Imagine Festival is dat de film een pure thriller is, zonder enig fantastiek element waardoor het een aparte, maar zeer vermakelijke programmakeuze is.

Waardering: 4 / 5 sterren      
The Standoff at Sparrow Creek is te zien tijden het Imagine Festival op 11 april om 15.35 en 15 april om 17.30 in EYE te Amsterdam. Tickets zijn te verkrijgen op www.imaginefilmfestival.nl

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer