Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Halloweenkostuum 4. Frankenstein’s bruid

Schminck Frankenstein's bruid

Dit kostuum is niet moeilijk te maken, maar er gaat wel veel tijd zitten in de make-up. Wat heb je nodig?

 • Groene schmink en zwarte schmink (koop je bij de feestwinkel of de Back stage in Amsterdam)
 • Nepwimpers (deze kun je echt overal kopen. Bij de Hema hebben ze bijvoorbeeld een paar voor 3 euro)
 • Zwarte eyeliner
 • Zwarte legging
 • Zwarte tank top
 • Zwarte schoentjes, ballerina’s of iets dergelijks, heb je vast en zeker in je kast staan
 • Net handschoentjes of panty (kun je online kopen)
 • Gordijnen (deze had ik vorig jaar voor 5 euro uit een graai bak geplukt bij de Leen Bakker, je kan ook naar de markt gaan)
 • Een zwarte riem voor om je middel
 • Bruine nagellak (mocht je voor details gaan)
 • Zwarte haarspray, witte haarspray (kun je overal kopen, in de speelgoedwinkel of de feestwinkel bijvoorbeeld)
 • Grote bus haarlak (drogist) en een föhn

We beginnen met het kostuum. Knip de zijkanten van de legging in en de voorkant van je tank top. Dan krijg je dit effect. Vervolgens moet je zelf even experimenteren met de gordijnen. Je kunt bijvoorbeeld in een lap een gat knippen waar je hoofd doorheen gaat. Dan hoef je alleen nog de riem om te doen en dan heb je al een halve jurk. Je moet m even bijknippen en scheuren. Dan scheur je repen af en die naai je aan je net handschoentjes. Je kunt ook een net panty verknippen en die om je armen dragen. Je kunt natuurlijk ook de gordijnen direct om je armen wikkelen maar ik weet uit ervaring, als je gaat dansen dan zakt het af en laat het los en dat is zonde. Vandaar dat het handig is om toch iets van handschoenen te dragen en daar dan de repen stof aan vast te maken.

Dan eerst maar eens beginnen met het haar. Je tilt het helemaal op en vervolgens maak je er een soort bijenkorf van. Zet het rechtop en wikkel er garen of wol omheen. Ondertussen spuit je het helemaal vol met haarlak en föhn je het. Hierdoor wordt het sneller droog en hard. Na bijna de hele bus erin te hebben gespoten zou het wel recht
moeten blijven staan. Daarna spuit je het zwart en aan de zijkant witte bliksemschichten. Dit moet je gewoon even oefenen op bijv. een stuk papier. Of je doet het direct uit de losse hand. Het is belangrijk dat je met het wit dichtbij spuit, want zo kun je makkelijk een figuurtje maken. Veraf lukt niet.

Let wel op dat je lang bezig bent om alle troep uit je haar te krijgen. Heb je de volgende dag een afspraak, verjaardag of gewoon geen zin in dat gedoe dan is het handiger om een pruik te kopen.

Dan de schmink. Eigenlijk schmink je jezelf gewoon helemaal groen, met hier en daar wat schaduw plekken. Dan dikke eyeliner op je ogen, de nepwimpers en de finishing touch: stiksel patronen maken. Alsof je in elkaar genaaid bent. Dus dat doe je bij je armen, je nek en op je gezicht.

Je kunt het geheel nog afmaken met lenzen maar dat kost je weer meer geld. En dan kun je, je nagels nog lakken en ook daarop de stiksels maken. Een klein detail.

Tip 5 van 5: Superman ->

Hanneke Boon

Ik ben Hanneke, creatief, sportief, gek op dieren, natuurlijke producten, alles wat glittert en.. Horror! Bij de Nachtvlinders ben ik vrijwillig redacteur, ik hoop zo mijn schrijven te verbeteren en een steentje bij te dragen aan Nederlands grootste Horrorblog! Website: http://www.hannekeboon.nl

2 gedachten over “Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums”

 1. Leuk! Je kan ook heel eenvoudig een doodskop shirt maken:
  Wat je nodig hebt:
  * Een shirt (zo mogelijk zonder opdruk op de achterkant!)
  * Stofschaar
  * Stift
  * A3 papier

  1. Teken met de stift op het papier een doodskop . Let erop dat je alleen de binnenste contouren moet tekenen!
  2. Leg het papier onder het T-shirt en neem met puntjes de lijn op het shirt over. Zo blijven er geen lelijke lijnen achter als je niet zo heel netjes uitknipt
  TIP: Als je een donker shirt hebt gekozen, teken dan de doodskop met krijt op het shirt.
  3. Knip voorzichtig de vlakken uit.
  4. Trek er een zwart shirt onder aan en klaar is je doodskop shirt!

  Beantwoorden
 2. Ook leuk! Maar het leukste is sowieso (vind ik) dat je het zelf gemaakt hebt en dat het dus origineel is. Zombie is natuurlijk ook heel makkelijk. Scheur wat kleding aan stukken, witte schmink en wat bloed erbij en je bent al bijna klaar.

  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niet zo bent van het schminken omdat je er niet zo goed in bent bijvoorbeeld of omdat je er huid irritaties van krijgt. Dan is het misschien leuk om ‘props’ te maken van bijvoorbeeld papier maché. Bijvoorbeeld een afgehakt hoofd… Alleen dan moet je wel een weekje van tevoren beginnen (omdat het moet drogen) dus dat is dan niet meer last minute. Maar een tip voor volgend jaar dan 😉

  Beantwoorden

Plaats een reactie