Deze duistere boeken verschijnen begin 2021

Mei 2021

Schadowleven – Kim Moelands

De jonge naïeve en getraumatiseerde Elena kan haar geluk niet op als de populaire Daniël interesse in haar toont. Hij is charmant, slim en zelfverzekerd. Alles wat zijzelf niet is. Hij geeft haar de aandacht die ze in haar jeugd heeft moeten missen en wanneer hij haar ten huwelijk vraagt, zegt ze natuurlijk ja. Maar al in de wittebroodsweken beginnen de problemen. Daniël blijkt een narcistische persoonlijkheidsstoornis te hebben en begint gevaarlijke trekjes te vertonen. Hij manipuleert en intimideert, en isoleert haar van haar omgeving.

Elena raakt verstrikt in een nachtmerrie van intimidatie en geweld. Niemand gelooft haar, behalve de gepensioneerde psychologe Violet. Wanneer zij plotseling verdwijnt, blijft Elena met veel vragen zitten…

reserveer bij een boekenwinkel in de buurt, Bol.com of Amazon.nl

De Hoofdzonde (Maria Grund)

Op een eiland voor de oostkust van Zweden wordt een veertienjarig meisje dood aangetroffen. Haar polsen zijn doorgesneden en in haar haar zit een dik stuk touw verstrengeld. Op haar ene heup staat in blauwe stift het getal 26 geschreven. Haar dood wordt al snel als zelfmoord beschouwd.

De dag daarop wordt aan de andere kant van het eiland het verminkte lichaam gevonden van de eigenaresse van een antiquariaat. Ze heeft talloze messteken in haar borst en in de hals zijn twee snijwonden zichtbaar die een kruis vormen. Wanneer inspecteur Sanna Berling en haar nieuwe collega Eir Pedersen beginnen aan het onderzoek naar deze moord, ontdekken ze dat er een verband lijkt te zijn met de zaak van het veertienjarige meisje.

Al snel blijkt dat deze twee gebeurtenissen slechts het startschot zijn van een hele reeks gewelddaden op het eiland. Hoe meer Sanna en Eir over de slachtoffers ontdekken, hoe duidelijker het wordt dat de achtergrond van deze zaken gruwelijker is dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

reserveer bij een boekenwinkel in de buurt, Bol.com of Amazon.nl

De Duisternis Tussen Ons (Rolf & Molly Börllind)

Tijdens een winderige week in oktober verrast de 25-jarige Emmie haar ouders in hun huis in de archipel van Stockholm. Ze wil weten wat er echt gebeurde met haar broertje Robin, die verdween toen ze nog klein waren. Hij zou zijn verdronken, maar zijn lichaam werd nooit gevonden. Ze mist hem nog steeds verschrikkelijk. Om verder te kunnen met haar leven, heeft ze duidelijkheid nodig, maar haar ouders willen haar vragen niet beantwoorden. Haar moeder reageert kil, haar ouders maken ruzie en het eens zo prachtige huis is in verval geraakt.

De dichtstbijzijnde buurman is een bejaarde kunstenaar, die in een oude vuurtoren woont. Tijdens een bezoek aan zijn studio ziet Emmie een aquarel van twee spelende kinderen. Tot haar ontsteltenis ziet ze dat het een portret is van Robin en haarzelf, uit de zomer dat haar broertje verdween…

reserveer bij een boekenwinkel in de buurt, Bol.com of Amazon.nl

De Nepvampier (Sophia Drenth)

De bloedstollende avondturen van Vladimir von Rotenbeck.

reserveer bij een boekenwinkel in de buurt of Amazon.nl

Reacties

Wat zijn jouw leesplannen voor 2021? Persoonlijk probeer is zo veel mogelijk Nederlands werk te lezen en onder de aandacht te brengen, je kan me daarin steunen via hier. Heb jij nog een boek gespot dat ook binnenkort uitkomt en we niet mogen missen? Laat het weten in de reacties.

PS: we zijn altijd op zoek naar boekrecensenten/redacteuren. Lees meer hier.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie