Cinema Curioso

Home Forums Lifestyle, Muziek & Events Cinema Curioso

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #90859
  Bela
  Bijdrager

  De derde editie van Cinema Curioso ging op 2 september 2011 van start in een uitverkocht EYE Film Instituut Nederland, tourde langs het Louis Hartlooper Complex in Utrecht, de Beursschouwburg van Brussel, het Leids Film Festival, Filmhuis Den Haag, Vera Zienema (Groningen) en is op donderdag 15 maart nog eenmaal te zien in een reprise in het Louis Hartlooper Complex (Utrecht).

  Cinema Curioso is een excursie door de krochten van de cinema langs hilarische miskleunen uit de filmgeschiedenis. Dus dat wordt genieten van vuige blaxploitation, schuimbekkende monsters, sukkelige kungfuzombies, Belgische cultpulp met Herman van Veen en een televisiefilm met Mr. T als jongerenwerker!

  Cinema Curioso

  Donderdag 15 maart in Louis Hartlooper Complex (Utrecht)

  21.00 uur | € 8,50

  Reserveren: 030 232 0450

  Meer info: http://www.thecultcorner.com/home/cinema-curioso-utrecht

  Hilarische pulpmeuk

  Voor Cinema Curioso selecteerde The Cult Corner tientallen verbazingwekkende fragmenten waarin de goede bedoelingen van de makers onbedoeld resulteren in bizarre, tenenkrommende, lachspierkietelende en oogbalteisterende ‘pulpmeuk’.

  Reuzenkrokodillen

  Op de Cinema Curioso-avond krijgt de kijker een sappige Smörgåsbord voorgeschoteld van vuige blaxploitation, reuzenkrokodillen, Belgische cult met Herman van Veen, en Mr T. in een (te?) strakke trainingsbroek. Deze bizarre excursie door de krochten van de onbedoelde pulp leidt ons onder meer langs films als BRUCE LEE IN NIEUW GUINEA, KUNG-FU ZOMBIE, SCREAM BLACULA SCREAM, THE TERROR OF MECHAGODZILLA, I DRINK YOUR BLOOD, de Turkse E.T en kostelijke opnamen uit het B-oeuvre van David Hasselhoff.

  Als uitsmijter staan er ook nog twee prijsvragen op het programma, met dvd’s en filmaffiches van slechte films als beloning.

  #93828
  Nils Masselink
  Bijdrager

  Cool! Alleen woon ik helaas niet in Utrecht.

  #93829
  Sic
  Bijdrager

  Ben vorig jaar geweest.. Zeer vermakelijk :)

  #93830
  Sic
  Bijdrager

  Gisteren weer geweest! Was weer geweldig!

  #93831
  Bela
  Bijdrager

  @Sic wrote:

  Gisteren weer geweest! Was weer geweldig!

  Tof dat je er weer was. ’t Was een mooie avond met enthousiast publiek. Louis Hartlooper is always a pleasure :)

  [hr]

  Na een serie succesvolle en uitverkochte voorstellingen én de publieksprijs in Brugge (Razor Reel Festival) staan er nog maar twee voorstellingen van de vierde editie van Cinema Curioso gepland: op dinsdag 11 december om 20.00 uur in Plaza Futura (Eindhoven), en op maandag 21 januari 2013 in Lumière (Maastricht). Dit zijn de laatste twee voorstellingen, dus grijp je kans!

  Alle info: http://thecultcorner.com/festivals/cinema-curioso-2012

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.