Favoriete horrorremake/reboot?

 • Geplaatst in: Films

 • Bijdrager
  #104710

  Originele films zijn (bijna) altijd beter dan de remake/reboot. Neem bijvoorbeeld de Ghostbusters remake. Die haalt bij lange na niet bij het originele films. Maar welke horrorfilm is wél om aan te zien? En welke reboot is misschien wel beter dan het origineel?
  Ik ben niet zo’n fan van de originele eerste Evil Dead film (deel 2 en Army of Darkness weer wel), maar de remake vind ik dan weer geweldig! Zeker als het bloed gaat regenen. Je hoort Slayer met Raining Blood al op de achtergrond spelen!
  Ook de remake van It (eerste deel: The Losers club) vind ik beter dan de tv miniserie. Het vervolg is dan weer minder…
  Wat is jullie mening? Hebben jullie nog remakes/reboots die het kunnen meten met het origineel?

  Bijdrager
  #104961

  John Carpenter’s The Thing, Philip Kaufman’s Invasion Of The Body Snatchers en David Cronenberg’s The Fly, al valt voor al deze voorbeelden aan te voeren dat het niet zozeer remakes zijn als wel herinterpretaties van het bronmateriaal.

  Over het algemeen vertik ik om te kijken naar remakes en reboots, aangezien ik totaal het nut niet inzie van het op z’n Amerikaans remaken van prima films als (laten we zeggen) Oldboy, Martyrs of Let The Right One In. Ieder zijn meug maar ik ga m’n tijd er niet aan verspillen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.