Laatste film die je gezien hebt

Home Forums Films Laatste film die je gezien hebt

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 24)
 • Auteur
  Berichten
 • #91221
  Robbert
  Bijdrager

  Midsommar

  Prachtig! Schit-te-rend! Meesterwerk! Believe the hype!

  Climax

  Een dansfilm, maar dan eentje van zwartkijker Gaspar Noé. Erg goed en bepaald niet om te lachen.

  Brightburn

  Wat als Superman eigenlijk een monster was? Vergeleken met voorgaande titels een niemendalletje maar niettemin best onderhoudend.

  #94618
  NovemberMike
  Bijdrager

  It 1 & 2 achter elkaar in de Kinepolis Antwerpen.

  Ehm, tja. Deel 2 haalt het niet bij deel 1. Teveel CGI, te weinig Pennywise.

  John Wick 3; Parabellum:

  Supervette actiescenés, gave soundtrack en een goede inleiding op de vierde film, want daar wordt wel naar gehint.

  #94619
  Rob
  Bijdrager

  Ben deze week naar Joker geweest. Absoluut niet verkeerd maar in mijn ogen wel te veel gehypet.

  Ook naar The Kitchen geweest. Die vond ik verrassend leuk.

  It deel 2 was een echte tegenvaller. Na deel 1 had ik er hoge verwachtingen van, maar die werden niet waargemaakt. Jammer.

  Brightburn is al wat langer geleden, maar dat was een hele coole film. Leuk concept. Evil Superman :-)

  In totaal heb ik in de laatste 4 weken 14 films gezien in de bios (Tja, een moviepass). Maar dat waren niet allemaal genrefilms.

  Midsommar heb ik aan mij voorbij laten gaan. Na het debacle van Hereditary van vorig jaar had ik daar geen zin in.

  #94620
  Robbert
  Bijdrager

  Wounds

  Op Netflix. Gebaseerd op een kort verhaal van Nathan Ballingrud en dat is zo’n beetje de grootste zwartkijker onder de hedendaagse horrorschrijvers. Een barman komt door een samenloop vam omstandigheden in aanraking met de duistere, occulte praktijken van een groep jongeren. De sfeer van Ballingrud’s fictie is goed getroffen maar zal niet aan iedereen besteed zijn. Hoofdpersonage Will is een onysmpathieke, egocentrische flapdrol en dat gegeven maakt een belangrijk deel uit van het verhaal. Zijn existentiële worsteling met machten waar hij geen controle over heeft en hierdoor ook met zichzelf is even belangrijk als het horrorelement. De film is zeker duister en met momenten beklemmend maar daadwerkelijk eng wordt het nergens, het is vooral het misantropische wereldbeeld dat de film maakt tot wat hij is. Eentje voor de fijnproevers.

  El Camino

  Onderhoudend maar overbodig vervolg op Breaking Bad.

  #94621
  NovemberMike
  Bijdrager

  PAS OP: EVENTUELE SPOILERS OVER TERMINATOR DARK FATE!

  Terminator: Dark Fate. Tja, na de eerste Terminator en het het excellente vervolg T2: Judgement Day is dit vervolg een zeer goede opvolger. Dark Fate negeert Rise of the Machines, Salvation en Genysis. Gelukkig, want die laatste drie delen (en dan vooral ROTM en Genysis) zijn gewoonweg geen goede Terminatorfilms.

  Dark Fate: na het opblazen van Cyberdyne systems in T2 is de toekomst veranderd. Sarah en haar zoon John Connor leven allebei verder in vrijheid en gaan de toekomst tegemoet. Skynet stuurt nog steeds Terminators naar het verleden om John Connor te vermoorden. Elke keer lukt het om ze te verslaan en Skynet een stap voor te blijven. Dit lukt totdat een Model T800 John opspoort en vermoordt. Sarah Connor blijft verslagen achter. Dit is een mooi en bruut begin! De machines hebben de leider van het verzet gevonden en vermoord! Machines 1, mensheid 0. Ik vind dit een mooie draai in het verhaal, je moet het als schrijver/regisseur maar durven om 1 van de hoofdrolspelers/belangrijke karakters in het complete verhaal om te brengen. Veel schrijvers van actie/horrorfilms durven of doen dit niet. De film begon daardoor interessant.

  Dan verschijnen er twee andere belangrijke personages in de film. Grace, een mens welke is verbeterd. Ze geneest sneller, is sterker en heeft een betere stamina om korte impulsieve gevechten met Terminators te overleven. Zij is gestuurd om de toekomstige leidster van het verzet te beschermen. Ze is tevens gestuurd door haar.

  Aan de andere kant verschijnt een Terminator die het heeft voorzien op de leidster van het verzet van de toekomst (het verhaal gaat steeds bekender klinken. T2 & T3, ring any bell?). De Terminator, model REV-9, wordt gespeeld door Gabriel Luna. Mij onbekend, maar hij zet een creepy Terminator/killingmachine neer. Zijn blik is net als de blik van de T1000 uit de tweede film: vastberaden, eng en doordrongen. De REV-9 is vrijwel onverslaanbaar, herstelt zich bijna overal van en kan zich in tweeën splitsen om zo het doel te bereiken. Het endoskelet wat achterblijft als de REV-9 zich splitst ziet er gaaf en bruut uit! Geen blinkend endoskelet zoals uit de eerste twee films, maar een mat zwart, boos kijkend endoskelet met de functie zoals de T1000. Het kan scherpe wapens maken van zijn zijn handen en armen en heeft “smelt-herstel-functie” zoals de T1000.

  Er zijn een paar gave scenes waar de REV-9 wordt neergeschoten en neergeslagen. Zijn huid is wordt beschadigd, maar dit smelt weer samen, net zoals de gaten die in de T1000 worden geknald. Alleen dit ziet er (natuurlijk) gelikter uit dankzij de alsmaar steeds beter wordende CGI.

  Linda Hamilton komt op het precies goede moment om Grace en de leidster van het verzet te redden op de brug. De REV-9 wordt van de brug geblazen en met drieën gaan ze verder. Het blijkt dat Sarah Connor, nadat haar zoon John werd vermoord, smsjes krijgt met als ondertekening “for John” (rara van wie) om zo Terminators uit de toekomst af te knallen. Grace legt uit hoe het komt dat er toch weer Terminators naar het verleden worden gestuurd. Er is door de mensheid een nieuw soort Skynet gemaakt, Legion genaamd. Precies hetzelfde als Skynet met hetzelfde doel, alleen een andere naam.

  Op het lichaam van Grace staan coördinaten getatoeëerd. Ze rijden er naartoe en vinden de T800 welke John heeft vermoord. Zijn enige doel is bereikt door John Connor te vermoorden en heeft in de tussentijd veel (menselijkheid) geleerd. Het is geen killingmachine meer, maar een huisman met een vrouw en kind. Hij is zelfstandig ondernemer in de gordijnhandel. Hij legt uit hoe dit zo is gekomen en het drietal verzint hoe de REV-9 te verslaan.

  Arnold Schwarzenegger zet een T800 neer welke menselijker is geworden. Zijn bewegingen zijn niet meer zo houterig en robotachtig. De film gaat verder met dikke actiescenes, gave achtervolgingen en mooie (cgi)scenes. Als we aankomen bij het slotgevecht van de REV-9 tegen Sarah Connor, Grace, de T800 en de toekomstige leidster van het verzet is er gaaf gevecht met wederom vette ontploffingen, vuurgevechten en special effects. Natuurlijk winnen de goeden en de REV-9 overlijdt of wordt uitgezet. Hoe je het ook went of keert….

  Dark Fate is een goede science fiction actiefilm, maar schiet tekort in het verhaal. Het is T2 en T3 in een nieuw sausje met een steeds uitgebreidere Terminator. Meer functies, steeds lastiger te verslaan en elke keer komt Arnold weer om de hoek kijken. In T3 & T5 is Arnold niet goed gebruikt. Ik moet Dark Fate waarschijnlijk nog eens kijken om te bepalen of Arnold gemist zou kunnen worden. En de leidster van het verzet maakte niet veel indruk. Ik heb zelf haar naam niet eens opgezocht.

  Over een paar maanden koop ik deze film op BluRay wel, maar dan wel als er een mooie aanbieding is: 2 voor 15 euro o.i.d.

  Eindcijfer 7/10.

  #94622
  Robbert
  Bijdrager

  The Clovehitch Killer

  Op Netflix. Mooi vormgegeven maar uiteindelijk nogal suffe seriemoordenaarsthriller.

  #94623
  Robbert
  Bijdrager

  The Belko Experiment

  In het kader van een experiment moeten 80 kantoormedewerkers op een hermetisch afgesloten kantoor elkaar uitmoorden. Een basisgegeven dat al in vele varianten voorbij is gekomen, van Cube tot Battle Royale. Hoewel de film niet scherp genoeg is om de sociale satire te zijn die de makers kennelijk voor ogen haden (“bringing people together” is één van de slogans die op de kantoormuur staat – haha grappig hoor) doet hij het als splatterkomedie zeer verdienstelijk.

  #94624
  Robbert
  Bijdrager

  Bumperkleef

  Onbegrijpelijk dat deze heerlijk Hollands-kneuterige snelweghorror zo weinig gedaan heeft in de bios want hij is erg vermakelijk.

  A Quiet Place

  Tsja, ik loop achter, ik weet ‘t. Het gegeven sprak me gewoon niet erg aan dus heb het kijken hiervan altijd voor me uitgeschoven maar met de sequel in zicht toch maar overstag gegaan. Zowaar geen verkeerde film.

  Heavy Metal

  Over achterlopen gesproken. Ik heb de soundtrack hiervan al zo’n beetje m’n hele leven in de kast staan, evenals diverse nummers van het gelijknamige tijdschrift alsook strips van tekenaars Richard Corben en Moebius maar toch had ik deze nog nooit gezien. Nu dus wel en dat viel me niet mee. De tering, wat is deze film slecht zeg!

  #94625
  Rob
  Bijdrager

  Helemaal met je eens dat Bumperkleef heel veel meer aandacht en publiek had verdient. Heerlijke Hollandse Horror 😉

  Ik heb laatst ook Knives Out in de bios gezien. Grappige who done it met de duivel en heel wat erg originele kills. Hoewel het niet echt een slasher is.

  Waar de Jumani film van vorig jaar een erg origineel vervolg / reboot was van de film met Robin Williams is Jumani The Next Level helaas vooral een herhaling van zetten. In het begin zit nog wel een aardige vondst met betrekking tot de avatars die ze krijgen, maar verder is het vooral meer van hetzelfde. Dat wil niet zeggen dat het geen leuke popcorn film is, maar ga er niet naar toe als je wat nieuws verwacht.

  #94626
  Sjors
  Bijdrager

  Gisteravond Slugs en Lifeforce gekeken met vrienden. Heerlijke films als je net als ik van “jaren 80 gore” houdt. Om Slugs hebben we vooral smakelijk gelachen. Lifeforce bleek nog best een prima film, maar ik zag achteraf ook dat die van dezelfde regisseur is als Poltergeist.

  #94627
  Rob
  Bijdrager

  Lifeforce van Tobe Hooper. Inderdaad erg leuk, ook vanwege Mathilda May 😉

  En ook Captain Picard doet mee. Zeer vermakelijke film.

  Slugs heb ik nooit gezien. Komt misschien nog wel.

  #94628
  Frank Mulder
  Sleutelbeheerder

  Laatst The Grudge (2004), volgende wordt denk ik het origineel of iets eerder in de Ju-on-reeks.

  Ik weet eigenlijk niet of ik ook de vervolgen van The Grudge heb gekeken. Dus ben benieuwd.

  #94629
  Rob
  Bijdrager

  Vanmiddag Parasite gezien. Aardig verhaal, maar ik snap de hype niet helemaal. Maar dat heb ik wel vaker bij gehypete films 😉

  Bij de concullega’s van Schokkend Nieuws stond hij op één in hun jaarlijstje en hij heeft nu ook wat Oscar nominaties.

  De film wordt in het Koreaans gesproken wat betekent dat je verplicht bent om continu de ondertiteling mee te lezen om te begrijpen waar het over gaat. Daarom miste ik hier en daar wat beelden.

  Echt een genrefilm kon ik het eigenlijk ook niet noemen. Meer een drama met misdaad elementen. Als je dit horror noemt, kan je The Godfather ook horror noemen.

  Dus leuk, maar beste film? Nah. Niet voor mij.

  Snowpiercer van dezelfde regisseur vond ik persoonlijk beter.

  En als we het over Koreaanse horror hebben, dan vind ik Busanhaeng (Train to Busan) een stuk beter.

  #97073
  Sjors
  Bijdrager

  (Ik zie in de nieuwe layout niet hoe ik iemand moet quoten (tenzij het nu al goed gaat (edit: nee dus)).)

  Wordt Parasite ergens als horrorfilm (of genrefilm) omschreven? Ik moet hem nog kijken, maar zie alleen genres als drama, misdaad en humor voorbij komen. Ben nog steeds wel erg benieuwd, (natuurlijk) vooral omdat de reacties zo positief zijn.

  #97174
  Rob
  Bijdrager

  [quote quote=97073]Wordt Parasite ergens als horrorfilm (of genrefilm) omschreven?[/quote]
  (Hopelijk is de quote gelukt….)

  Schokkend Nieuws is een website/weblog dat aangeeft dat ze de genrefilm (horror en scifi) behandelen. Als daar een film in bijna al hun eindejaarlijstjes op 1 staat, dan ga ik er van uit dat Parasite een genrefilm is.
  Maar misschien was dat wat naïef. Want zoals gezegd vond ik er niet veel horror in zitten.
  Leuk verhaal, maar meer een misdaadfilm/drama dan wat anders in mijn ogen.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 24)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
//