Meest ondergewaardeerde horrorfilms

Home Forums Films Meest ondergewaardeerde horrorfilms

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 24)
 • Auteur
  Berichten
 • #90834
  Robbert
  Bijdrager

  Deze (echt waar hoor)

  Koffie iemand? :P

  #93637
  Robbert
  Bijdrager

  En nu serieus :P

  Ik zag deze sfeervolle, David Lynch-achtige horrorthriller ooit tijdens de Night Of Terror in Rotterdam, voor een publiek dat vooral op bloed en gore zat te wachten en dat ook luidkeels kenbaar maakte. Beetje jammer, maar dat neemt niet weg dat dit een prachtfilm is. Een onontdekt juweeltje.

  Australië in de jaren 50. De jonge Seth Dove vind het maar niks dat zijn oudere broer iets krijgt met hun ietwat eigenaardige buurvrouw. Hij is er namelijk van overtuigd dat ze een vampier is. En hij heeft het al niet makkelijk met zijn geschoffelde ouders en een groep sadistische randgroepjongeren die gruwelijk huishoudt in de buurt. Alles wat er mis kan gaan gaat dan ook mis in deze duistere en broeierige film.

  #93638
  Tom Thys
  Bijdrager

  Predator. Doorgaans verguisd omdat er ene Oostenrijker in meespeelt, maar in mijn ogen oprecht eng en degelijk uitgewerkt op het vlak van de groepsdynamiek die op een tegengestelde manier werkt als bv. The Thing.

  #93639
  Lieuwe
  Bijdrager

  Predator is een prima film. Schwarzenegger heeft overigens wel meer prima films. Hij kan misschien niet acteren, maar uitstraling had ‘ie wel. Commando (geen horror) is ook een mooi voorbeeld van een ondergewaardeerd Schwarzenneger-product.

  Zag laatst overigens Predator 2 nog, die helaas veel slechter is.

  #93640
  Sic
  Bijdrager

  Sowieso niks mis met Schwarzenegger. Neem alleen Terminator al ;) Ik heb zelf ook niet t idee dat predator ondergewaardeerd wordt.

  #93641
  Robbert
  Bijdrager

  Niks mis met Predator inderdaad. Of met Aaah-nuld :D

  [video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Xw9AHPXe8C4[/video]

  #93642
  Johan De Joode
  Bijdrager

  Dat heb ik weer met:

  Sleepless of Non Ho Sonno

  Deze film van Daria Argento vind ik een van de meest aangename horrorfilms van de afgelopen decenia. De muziek, de sfeer. Het is gewoon fijn een ouderwetse Dario Argento film weer eens te zien na alle crap die hij verder heeft gemaakt. Ja ook deze film heeft zijn typische mankementen maar dat maakt het soms ook wel weer grappig. :)

  #93643
  Martijn
  Bijdrager

  Die moet ik nodig eens een tweede kijkbeurt geven, ik kan me herinneren dat ik hem met vlagen leuk vond maar dat er ook veel saaie momenten in zaten.

  #93644
  Martijn
  Bijdrager

  Net dus ook Sleepless eens weer gekeken en ik moet zeggen dat ik hem toch niet zo heel goed vindt hoor. In ieder geval lang zo goed niet als dat ik mij herinnerde. Behoorlijk slecht geacteerd en veel slechte dialogen. En de film had ook makkelijk gewoon 90 minuten kunnen duren want er zitten nogal wat overbodige scenes in. Ook vielen de geluidseffecten tijden een paar kills in negatieve zin op. Daarnaast zijn die kills wel weer erg bruut en zitten er ook weer een aantal visueel sterke stukken in, de scène in de trein is erg goed. En al balanceerd het muziek soms op het randje van cheesy, toch vindt ik het een gave soundtrack.

  #93645
  rex1983
  Bijdrager

  The Woman in Black (1989 tv film)

  The pit and the pendulum (1991)

  Session 9

  Cronos

  One missed call (originele japanse film uit 2003)

  Tucker and Dale vs Evil

  The Beyond (film van Lucio Fulci)

  Haxan

  Don’t Torture a Duckling

  Hiruko the Goblin

  Nightmare Detective

  The Nanny

  Gemini

  Altered

  Isolation

  #93646
  Johan De Joode
  Bijdrager

  @martijn wrote:

  Net dus ook Sleepless eens weer gekeken en ik moet zeggen dat ik hem toch niet zo heel goed vindt hoor. In ieder geval lang zo goed niet als dat ik mij herinnerde.

  Dat heb ik zelf dus ook Martijn. Tien jaar geleden vond ik hem echt te gek. Maar gaande weg is hij toch uit mijn top tien gevallen. Dario Argento heeft misschien toch wel echt zijn beste tijd gehad… De laatste 10/15 jaar was eigenlijk niks…

  [hr]

  Ik weet, ik praat mezelf tegen maar ik moest laatst wel tot deze conclussie komen toen ik hem weer zag…

  #93647
  Empoesa
  Bijdrager

  Persoonlijk vind ik Haute Tension wel een ondergewaardeerde film. Leuke plotwending en de Fransen laten zien dat ze echt wel horror kunnen maken.


  @rex1983
  Tucker and Dale vs Evil, vond ikook een leuke film knap dat je een heel eind komt met toevalligheden. Pit and the Pendulum nice.

  #93648
  rex1983
  Bijdrager

  Pontypool vind ik ook echt zwaar ondergewardeerd.

  #93649
  Johan De Joode
  Bijdrager

  Yup! Helemaal mee eens Rex1983.

  Het geeft een goede draai aan het zombigenre en de uitwerking is ook lekker subtiel en niet over the top.

  #93650
  jrkalee
  Bijdrager

  Prince of Darkness van John Carpenter vind ik zelf wel een ondergewaardeerde klassieker. Het apocalyptische sfeertje, de mix van paranormaal/occult en wetenschap, het hele idee van boodschappen vanuit de toekomst die via dromen doorgegeven worden…etc. Er zijn veel aspecten aan deze film die me persoonlijk heel erg aanspreken. Maar het is vooral die sfeer van naderend onheil wat deze fim, voor mij althans, zo goed maakt.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 24)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.