Pagina 1 van 1

Dutch Comic Con

Geplaatst: vr mar 30, 2018 10:35 am
door Sjors
Haha, beetje laat, maar ik ga er morgen heen! Zijn er meer mensen die hierheen gaan (of geweest zijn, tegen de tijd dat ze dit lezen?).

Voor mij is het de vierde keer Dutch Comic Con en ik vind elke editie super. Heerlijk om tussen al die geeks rond te lopen (ik ben er zelf ook één, dus dan mag ik het wel zeggen toch? :P ). Zelf vind ik de markt het leukste onderdeel; rondsnuffelen tussen alle merchandise, stripboeken en oude toys. Maar ook de rest van de zalen vind ik altijd leuk om rond te kijken; bij de exposities of bij het podium waar een cosplay contest bezig is. Tussendoor af en toe een biertje halen en ik vermaak me daar de hele dag :) Eigenlijk heb ik altijd nog tijd te kort, want ik kom er meestal niet echt aan toe om bij Q&A's te gaan kijken of om naar een workshop te gaan.

Dit jaar is ook het evenement De Stripdagen erbij in een extra zaal. Dat is voor mij nog een extra pluspunt! Alleen ben ik een beetje bang dat ik nu aan één dag eigenlijk niet meer genoeg heb (en dat mijn vrienden geen zin hebben om twee markten af te lopen :P ). Misschien volgende keer maar serieus overwegen om twee dagen te gaan...

Voor wie gaat: have fun! :D

Re: Dutch Comic Con (31 maart & 1 april 2018)

Geplaatst: vr mar 30, 2018 10:57 am
door frank
Ja! ik ben er zaterdag!

Mooi dat het groter wordt, maar wel op tijd komen om alles te zien. De Q&A's schieten er dan bij in. #puzzelen

Re: Dutch Comic Con (31 maart & 1 april 2018)

Geplaatst: vr mar 30, 2018 11:02 am
door Sfvee
Helaas dit jaar niet :( Verplichtingen met Pasen, zo stom gepland!
Delen jullie foto's? :D Have fun!

Re: Dutch Comic Con (31 maart & 1 april 2018)

Geplaatst: za mar 31, 2018 12:36 am
door LittleNightmare
Ik ben toen naar de allereerste Dutch Comic Con geweest, viel mij eigenlijk tegen. Weet niet of het onderhand leuker is?? Ik ga wel elk jaar naar Anime Con (like, geen horror, I know)

Re: Dutch Comic Con (31 maart & 1 april 2018)

Geplaatst: za mar 31, 2018 10:29 am
door frank
Ik ben tot nu toe op alles DCC's geweest. Eerste was inderdaad niet perfect, maar had best potentie. Sindsdien is het echt beter geworden.

Als ik het vergelijk met de (concurrerende) Amsterdam/Rotterdam Comic Con, is het echt veel uitgebreider. Dit jaar gaat het samen met De Stripdagen, perfect match vind ik. (Het voorbeeld, de San Diego Comic-Con is begonnen als stripbeurs natuurlijk, pas veel later kwam film/tv erbij).

Ik ben twee keer op de San Diego Comic-Con geweest, dat is impressive. 4,5 dag daar is eigenlijk niet genoeg. Maar ik heb werkelijk het gevoel dat de DCC de kracht heeft om die kant op te groeien.

Re: Dutch Comic Con

Geplaatst: ma apr 09, 2018 6:44 pm
door Sjors
San Diego Comic-Con is andere koek! Lijkt me gaaf om eens heen te gaan.

Ik vond het weer een leuke editie van DCC, maar ik moet zeggen dat één keer per jaar voor mij wel genoeg is (nu zaten er maar vier maanden tussen). Daarnaast hebben mijn vrienden weinig interesse in kijken wat er bij de podia te doen is, dus als we de markt(en) zijn afgestruind en een rondje door de rest van de hallen hebben gemaakt zijn zij er wel klaar mee. Zelf zou ik me er wel twee dagen kunnen vermaken, met het diverse aanbod van activiteiten.