Happy Halloween in Disneyland Parijs

Naast de speciale Halloweenactiviteiten zijn er tal van vaste attracties in Disneyland die Halloweenwaardig zijn, deze attracties vind je in een van de vier themagebieden van Disneyland: Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland.


Frontierland heeft als thema het Wilde Westen. Hier vind je de mijntreinachtbaan ‘Big Thunder Mountain‘ en (nog veel belangrijker!) het spookhuis van Disneyland: ‘Phantom Manor‘, dit is natuurlijk een must-see!

Adventureland heeft (de naam zegt het al) een avontuurlijk karakter. Een bezoek aan ‘Pirates of the Caribbean‘ mag niet ontbreken tijdens een Halloweenbezoek. De ‘Adventure Isle‘ zorgt voor aanvullende piratenpret. Een andere aanrader is de achtbaan ‘Indiana Jones and the Temple of Peril‘.

In Fantasyland zijn vooral attracties voor de allerjongsten te vinden, variërend van ‘Alice’s Curious Labyrinth‘ tot ‘The Dragon in the Cave‘. Er zijn hier diverse ‘darkrides’ voor kinderen die toch wel wat griezelige elementen bevatten, namelijk: ‘Blanche-Neige et les Sept Nains‘ (Sneeuwwitje), ‘Les Voyages de Pinocchio‘ (Pinokkio) en het prachtige ‘Peter Pan’s Flight‘. (Even voor de duidelijkheid een ‘darkride’ is een overdekte attractie, het heeft niets te maken met horror.)

Discoveryland heeft een meer futuristisch karakter, zij het op een steampunk manier, Jules Verne stond aan de basis van diverse attracties. Hier vind je de ‘Space Mountain‘, een overdekte achtbaan, en ‘Les Mystères du Nautilus‘, een attractie die je de mogelijkheid biedt de onderzeeër van kapitein Nemo uit Twintigduizend Mijlen Onder Zee te verkennen.


Naast Disneyland vind je Walt Disney Studios, mocht je tijd en geld overhebben, dan kun je hier ook nog naartoe. Walt Disney Studios heeft geen speciale Halloweenevenementen, maar een echte horrorfan gaat natuurlijk in ‘The Twilight Zone Tower of Terror‘. Niet griezelig, maar oh zo leuk is de nieuwe 4D attractie ‘Ratatouille‘.

Het is niet om de hoek en het is ook niet goedkoop, maar Disneyland Parijs is een geweldige belevenis en extra sfeervol rond Halloween. Mocht je er niet in slagen om het park gedurende deze periode te bezoeken, dan blijven er nog genoeg Halloweenwaardige attracties over gedurende de rest van het jaar.

Handig om te weten:
Disneyland en de Walt Disney Studios zijn elke dag geopend, tijden variëren, kijk voor details op de kalender van Disneyland Parijs.
Tijdens de Extra Magic Hours/Extra Magische Uren kunnen gasten van de Disneyhotels het Disneyland en de Walt Disney Studios al voor de officiële openingsuren bezoeken.
Laat je in het park informeren over de tijden van de Halloweenactiviteiten.
Let op, je bent al snel een hele dag zoet (wij hadden aan twee dagen nog niet genoeg), en de wachtrijen kunnen lang zijn. Overweeg een Fastpass, dit is niet goedkoop, maar scheelt wel wachten.
Er zijn goede voorzieningen voor mensen met een lichamelijke beperking, meer informatie vind je hier:
Eten en drinken mag je meenemen, daarbij zijn er in het park redelijk goedkope opties (denk aan pizza en hamburgers).
Als je verkleed rond wilt lopen dan kan dat (maar ga niet als zombie) al is het voor volwassenen minder gebruikelijk dan voor kinderen. In de Main Street zijn tal van winkels te vinden met leuke Halloween-outfits. Daarnaast is het sowieso erg verleidelijk om je geld in een van de vele winkels uit te geven, ze hebben erg veel leuke spullen!

Plaats een reactie