Hannekes Halloween Tip 10

4. Halloween (2007)

Deze film van Rob Zombie is een remake van de versie uit 1978. Het verhaal is nagenoeg hetzelfde maar Zombie’s film gaat dieper in op het karakter van Michael Meyers. Hij laat zien waarom Meyers moorden pleegt. In de versie van 1978 wordt daar niet echt een reden voor gegeven.

We maken kennis met een jonge Michael Meyers die wordt opgenomen in een instelling nadat hij zijn stief vader, oudere zus en haar vriend vermoord. Wanneer hij na zeventien jaar ontsnapt gaat hij op zoek naar zijn jongere zusje Laurie, die inmiddels door een gezin is geadopteerd en niet weet dat ze een broer heeft. Gedurende zijn zoektocht naar Laurie maakt Meyers alles en iedereen af wat op zijn weg komt.

Het is niet zomaar een slasher waarin een pyschopaat om zich heen begint te hakken. De film wekt zelfs een beetje sympathie voor de moordenaar op, en dat is knap gedaan van Zombie. Het vervolg: Halloween II, vond ik wat minder maar het eerste deel is zeker aan te raden voor 31 oktober.

http://www.youtube.com/watch?v=IeQiSdznHGo
[bol titel=”Halloween Rob Zombie”]

Tip 5: Texas Chainsaw Massacre >>>

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

11 gedachten over “Hannekes Halloween Tip 10”

 1. Ja idd een top 10 van remakes eigenlijk. Blijkbaar zijn de verhalen nog steeds goed, maar was het tijd voor een nieuwe jas/ special effects. Jeepers Creepers, ja ik heb iets met vogelverschrikkers ofzo, ik vind ze echt heel eng! Hou je niet van Michael Keaton? Haha, ik vond m in batman wel goed.

  Beantwoorden
 2. Geen top tien, maar ik weet wel wat ik met Halloween ga kijken. “Cockneys vs. Zombies” ligt al een hele tijd op me te wachten. Ik hoop dat ik ook vanavond de verleiding kan weerstaan :-). En heerlijk old school staat ook Braindead van Peter Jackson op het programma.

  Beantwoorden
 3. Vanavond zoveel mogelijk proberen meepikken van de Prime Telenet-avond, op Halloween zelf twijfel ik nog tussen Rec-trilogie of heel de week Walking Dead seizoen 1-2

  Beantwoorden
 4. ..ksnap niet dat je Remakes verkiest boven de originele.. de eerste Chainsaw massacre is ongeevenaard.. en t zelfde geld zeker voor Frankenstein.. hoewel ik stiekum Son of Frankenstein de beste vind..

  Beantwoorden
 5. Ja ik ben gewoon een remake fan denk ik. Ik vind de nieuwe versies gewoon beter qua special effects, camera werk en soms zelfs het acteerwerk (niet altijd he). Natuurlijk werkt een remake niet in alle gevallen (The Shining hoeven ze van mij niet opnieuw te maken) maar soms ook wel. Vind ik…

  Beantwoorden
 6. Trick r Treat op 1 helemaal mee eens gisteren nog eventjes gekeken om het halloween gevoel te krijgen. Halloween II (remake Rob Zombie) daarna, moet zeggen dat ik de originel wel beter vond qua sfeer, the specials daarentegen Rob Zombie gaat wel voor het betere slacht werk.

  Beantwoorden
 7. White Noise 2 is met Nathan Fillion…

  Blijkt wel weer dat smaken verschillen, vind het eerlijk gezegd een waardeloze lijst (op Trick r Treat na.)

  Beantwoorden

Plaats een reactie