Hannekes Halloween Tip 10

7. Mary Shelley’s Frankenstein (1994)

In deze versie uit 1994 neemt Robert de Niro de rol van Frankenstein op zich (in de film genaamd The Creature). Helena Bonham Carter mag Elizabeth (vrouw van dokter Frankenstein) vertolken.

Dokter Frankenstein is geobsedeerd met het tot leven brengen van de doden. Met verschillende lichaamsdelen brengt hij een schepsel tot leven. Al snel heeft hij spijt van zijn creatie en jaagt het weg. The Creature zoekt zijn heil in het bos, waar hij zweert op wraak.

Ik denk dat deze film niet heel bekend is (zie hem ook nooit in winkels liggen) terwijl het wel een hele goede versie van Frankenstein is. Robert de Niro is onherkenbaar en zet Frankenstein neer als een schepsel met gevoelens, wat echt niet alleen maar wil vernietigen. Een goede afwisseling met de (voornamelijk) slashers in deze top 10.

Mary Shelley's Frankenstein Trailer [HQ]

[bol titel=”Mary Shelleys Frankenstein”]

Tip 8: Jeepers Creepers >>

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

11 gedachten over “Hannekes Halloween Tip 10”

 1. Ja idd een top 10 van remakes eigenlijk. Blijkbaar zijn de verhalen nog steeds goed, maar was het tijd voor een nieuwe jas/ special effects. Jeepers Creepers, ja ik heb iets met vogelverschrikkers ofzo, ik vind ze echt heel eng! Hou je niet van Michael Keaton? Haha, ik vond m in batman wel goed.

  Beantwoorden
 2. Geen top tien, maar ik weet wel wat ik met Halloween ga kijken. “Cockneys vs. Zombies” ligt al een hele tijd op me te wachten. Ik hoop dat ik ook vanavond de verleiding kan weerstaan :-). En heerlijk old school staat ook Braindead van Peter Jackson op het programma.

  Beantwoorden
 3. Vanavond zoveel mogelijk proberen meepikken van de Prime Telenet-avond, op Halloween zelf twijfel ik nog tussen Rec-trilogie of heel de week Walking Dead seizoen 1-2

  Beantwoorden
 4. ..ksnap niet dat je Remakes verkiest boven de originele.. de eerste Chainsaw massacre is ongeevenaard.. en t zelfde geld zeker voor Frankenstein.. hoewel ik stiekum Son of Frankenstein de beste vind..

  Beantwoorden
 5. Ja ik ben gewoon een remake fan denk ik. Ik vind de nieuwe versies gewoon beter qua special effects, camera werk en soms zelfs het acteerwerk (niet altijd he). Natuurlijk werkt een remake niet in alle gevallen (The Shining hoeven ze van mij niet opnieuw te maken) maar soms ook wel. Vind ik…

  Beantwoorden
 6. Trick r Treat op 1 helemaal mee eens gisteren nog eventjes gekeken om het halloween gevoel te krijgen. Halloween II (remake Rob Zombie) daarna, moet zeggen dat ik de originel wel beter vond qua sfeer, the specials daarentegen Rob Zombie gaat wel voor het betere slacht werk.

  Beantwoorden
 7. White Noise 2 is met Nathan Fillion…

  Blijkt wel weer dat smaken verschillen, vind het eerlijk gezegd een waardeloze lijst (op Trick r Treat na.)

  Beantwoorden

Plaats een reactie