Hannekes Halloween Tip 10

9. House of Wax (2005)

Het regent remakes in mijn top 10 horror/ Halloween films.Dit keer House of Wax (2005), waarvan het verhaal voor het eerst werd verfilmd in 1953. Een groep jongeren is onderweg naar een Football wedstrijd. Wanneer de nacht zich aandient besluiten ze een kamp op te zetten in een bos. Al snel komt er een vreemde truck langs die uiteindelijk weer vertrekt. Maar de volgende ochtend wil de auto van het gezelschap niet meer starten. Ze gaan op zoek naar hulp en komen in een spookstadje terecht. Alleen is het stadje niet zo verlaten als ze denken.

De setting en het verhaal zijn wel oké, het acteerwerk is niet zo denderend. Maar, wie zou er niet graag naar een film gaan waarin de irritante Paris Hilton genadeloos wordt afgeslacht. Juist! Dat is alleen al één ster waard. Voor de rest is het gruwelijk om te zien hoe de karakters worden omgetoverd tot wax beelden.

House of Wax (2005) - Theatrical Trailer

[bol titel=”House of Wax”]

White Noise >>

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

11 gedachten over “Hannekes Halloween Tip 10”

 1. Ja idd een top 10 van remakes eigenlijk. Blijkbaar zijn de verhalen nog steeds goed, maar was het tijd voor een nieuwe jas/ special effects. Jeepers Creepers, ja ik heb iets met vogelverschrikkers ofzo, ik vind ze echt heel eng! Hou je niet van Michael Keaton? Haha, ik vond m in batman wel goed.

  Beantwoorden
 2. Geen top tien, maar ik weet wel wat ik met Halloween ga kijken. “Cockneys vs. Zombies” ligt al een hele tijd op me te wachten. Ik hoop dat ik ook vanavond de verleiding kan weerstaan :-). En heerlijk old school staat ook Braindead van Peter Jackson op het programma.

  Beantwoorden
 3. Vanavond zoveel mogelijk proberen meepikken van de Prime Telenet-avond, op Halloween zelf twijfel ik nog tussen Rec-trilogie of heel de week Walking Dead seizoen 1-2

  Beantwoorden
 4. ..ksnap niet dat je Remakes verkiest boven de originele.. de eerste Chainsaw massacre is ongeevenaard.. en t zelfde geld zeker voor Frankenstein.. hoewel ik stiekum Son of Frankenstein de beste vind..

  Beantwoorden
 5. Ja ik ben gewoon een remake fan denk ik. Ik vind de nieuwe versies gewoon beter qua special effects, camera werk en soms zelfs het acteerwerk (niet altijd he). Natuurlijk werkt een remake niet in alle gevallen (The Shining hoeven ze van mij niet opnieuw te maken) maar soms ook wel. Vind ik…

  Beantwoorden
 6. Trick r Treat op 1 helemaal mee eens gisteren nog eventjes gekeken om het halloween gevoel te krijgen. Halloween II (remake Rob Zombie) daarna, moet zeggen dat ik de originel wel beter vond qua sfeer, the specials daarentegen Rob Zombie gaat wel voor het betere slacht werk.

  Beantwoorden
 7. White Noise 2 is met Nathan Fillion…

  Blijkt wel weer dat smaken verschillen, vind het eerlijk gezegd een waardeloze lijst (op Trick r Treat na.)

  Beantwoorden

Plaats een reactie