Horror Collection: Hannibal Rising, End of the Line, House of the Dead

End of the Line

End of the Line is van een heel ander kaliber, een originele uitvoering van de Apocalyps. In deze angstaanjagende en claustrofobische horrorfilm neemt Karen, een jonge zuster werkzaam op een psychiatrische afdeling, de laatste metro richting haar huis. Plotseling stopt de metro midden in de tunnel en begint een helse nachtmerrie… Is dit het einde der tijden? Samen met een aantal medepassagiers bindt Karen de strijd aan tegen bovennatuurlijke machten, moordlustige sekteleden, hun eigen angsten en een wereldwijde Apocalyps. De strijd om te overleven begint.

End of the Line is een sterke horror/thriller, die originaliteit vermengt met klassieke claustrofobische setting. De film is om meerdere manieren eng en laat bij de kijker veel vragen achter, wat zeker een pluspunt is. ****

 

De Video/Film Express brengt de Horror Collection uit, drie film voor de prijs van één, maar ook drie totaal verschillende films. Wij bekeken deze box en gaven drie korte recensies:
Hannibal Rising
End of the Line
House of the Dead

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

8 gedachten over “Horror Collection: Hannibal Rising, End of the Line, House of the Dead”

 1. Haha, leuke verzameling. Ik kan het alleen niet eens zijn met het aantal sterren per film. End of the Line heb ik niet gezien, dus daar kan ik niet over oordelen, maar House of the Dead is de slechtste horrorfilm die ik ken. Héél erg vermakelijk, maar als je naar kwaliteit kijkt wat mij betreft één ster. Hannibal Rising verdient daarentegen wel meer dan twee sterren. Drie zou beter zijn, vind ik.

  Beantwoorden
 2. Tja, wat kan je verwachten met Uwe B(r)oll aan het roer 🙂 zijn films zijn altijd op het randje, of net niet. Zeker geen slechte box, alleen moet het mensen toch vaak tegenhouden om te kopen, niet? Meestal heb je er al één of meerdere van gezien of in bezit. Positief is wel de prijs voor wie met de films wil kennismaken.
  Al had ik voor een horror collection toch wel andere titels verwacht…

  Beantwoorden
  • Volgens mij is het best moeilijk om een aantal films samen uit te brengen. Je ziet altijd alleen maar de films die niet geweldig waren (soms alsnog goed, soms ook gewoon slecht) samen. Drie topfilms samen zou ws zoveel kosten dat het helemaal niet aantrekklijk is. €25 of €30 of zo voor een dvd, terwijl je met dit soort collecties juist voor €10 of zo drie films krijgt. Nadeel is idd dat je als horrorfan al gauw één of twee gezien hebt/in bezit hebt.

   Beantwoorden
  • Oh ja, trouwens: ik heb Rampage van Uwe Boll gezien en dat is een prima film! Ik had aan de hand van de trailer al goede hoop en het blijkt dus echt veel beter te zijn dan de meeste films die hij heeft gemaakt.

   Beantwoorden
 3. Er worden regelmatig boxen uitgegeven, de samenstelling is altijd raar.
  Persoonlijk vond ik het lijkt dat deze drie hele verschillende films bevat.

  De slechtste horrorfilm die ik ken, daar moet ik eens goed over nadenken 🙂

  Beantwoorden
 4. Rampage was inderdaad een van de eerste ‘goeie’ films van Boll. Hoewel ik House of the Dead zelf al talloze malen heb gezien, een guilty pleasure: ik vind hem geweldig! Die scène op het kerkhof en dan met name de slowmo’s… heerlijk.

  Beantwoorden
 5. House of the Dead is idd heerlijk om te kijken 😀 En die scène is gewoon briljant. Ik denk dat ik ‘m nu een keer of drie heb gezien en het was één van de eerste slechte horrorfilms die ik zag. Meteen een goed begin dus! 😛

  Beantwoorden

Plaats een reactie