Horror Collection: Hannibal Rising, End of the Line, House of the Dead

House of the Dead

House of the Dead is een verfilming van Sega’s videogame uit 1996, hoewel dit niet erg gelukt is door regisseur Uwe Boll. Danslustige tieners gaan naar een eilandje voor een party. Wanneer ze met de boot aankomen blijkt alles verlaten te zijn. Het eiland is overgenomen door bloeddorstige zombies. Ze beginnen een wanhopige zoektocht naar wapens om zich te kunnen verdedigen tegen deze gedrochten. Hun enige hoop om de nacht te overleven is de strijd te winnen in… The House Of The Dead.

Hoewel House of the Dead niet geslaagd is als gameverfilming, is dit toch een aardige lowbudget zombiefilm met een compleet onbekende cast en is bovenal heerlijk vermakelijk. ***

De Video/Film Express brengt de Horror Collection uit, drie film voor de prijs van één, maar ook drie totaal verschillende films. Wij bekeken deze box en gaven drie korte recensies:
Hannibal Rising
End of the Line
House of the Dead
De Horror Collection van Video/Film Express is sinds 8 december te koop op DVD voor ongeveer €10,00

Sterren: 3 / 5

Interessant artikel?

8 gedachten over “Horror Collection: Hannibal Rising, End of the Line, House of the Dead”

 1. Haha, leuke verzameling. Ik kan het alleen niet eens zijn met het aantal sterren per film. End of the Line heb ik niet gezien, dus daar kan ik niet over oordelen, maar House of the Dead is de slechtste horrorfilm die ik ken. Héél erg vermakelijk, maar als je naar kwaliteit kijkt wat mij betreft één ster. Hannibal Rising verdient daarentegen wel meer dan twee sterren. Drie zou beter zijn, vind ik.

  Beantwoorden
 2. Tja, wat kan je verwachten met Uwe B(r)oll aan het roer 🙂 zijn films zijn altijd op het randje, of net niet. Zeker geen slechte box, alleen moet het mensen toch vaak tegenhouden om te kopen, niet? Meestal heb je er al één of meerdere van gezien of in bezit. Positief is wel de prijs voor wie met de films wil kennismaken.
  Al had ik voor een horror collection toch wel andere titels verwacht…

  Beantwoorden
  • Volgens mij is het best moeilijk om een aantal films samen uit te brengen. Je ziet altijd alleen maar de films die niet geweldig waren (soms alsnog goed, soms ook gewoon slecht) samen. Drie topfilms samen zou ws zoveel kosten dat het helemaal niet aantrekklijk is. €25 of €30 of zo voor een dvd, terwijl je met dit soort collecties juist voor €10 of zo drie films krijgt. Nadeel is idd dat je als horrorfan al gauw één of twee gezien hebt/in bezit hebt.

   Beantwoorden
  • Oh ja, trouwens: ik heb Rampage van Uwe Boll gezien en dat is een prima film! Ik had aan de hand van de trailer al goede hoop en het blijkt dus echt veel beter te zijn dan de meeste films die hij heeft gemaakt.

   Beantwoorden
 3. Er worden regelmatig boxen uitgegeven, de samenstelling is altijd raar.
  Persoonlijk vond ik het lijkt dat deze drie hele verschillende films bevat.

  De slechtste horrorfilm die ik ken, daar moet ik eens goed over nadenken 🙂

  Beantwoorden
 4. Rampage was inderdaad een van de eerste ‘goeie’ films van Boll. Hoewel ik House of the Dead zelf al talloze malen heb gezien, een guilty pleasure: ik vind hem geweldig! Die scène op het kerkhof en dan met name de slowmo’s… heerlijk.

  Beantwoorden
 5. House of the Dead is idd heerlijk om te kijken 😀 En die scène is gewoon briljant. Ik denk dat ik ‘m nu een keer of drie heb gezien en het was één van de eerste slechte horrorfilms die ik zag. Meteen een goed begin dus! 😛

  Beantwoorden

Plaats een reactie