Gesprekken op de set van Resident Evil: Retribution 3D

Alice

De hoofdrol van Alice valt in de handen van Milla Jovovich, die we ontmoeten in haar trailer waar ze volledig geüniformeerd klaar zit om in actie te komen. Haar toewijding aan de Resident Evil-serie is een van de belangrijkste redenen voor het succes van de franchise, wordt bevestigd door haar echtgenoot (regisseur Paul W.S. Anderson): “Alice is altijd al het voortouw van de franchise in mijn gedachten, en in die zin Milla de rol niet heeft veranderd, maar ze is duidelijk meer betrokken bij de verhalen, pre-productie en de productie van de films nu. Het is niet goed voor een franchise als iemand iedere keer aan zijn haren de set opgesleept moet worden, we genieten echt van het maken van deze films en ik denk dat het laat zien. Ik geloof dat een van de redenen voor hun succes is dat er heel veel passie en energie in te gaan op hun vervaardiging.”

Waarop de actrice antwoordt: “Het maken van de serie de afgelopen tien jaar is zo’n avontuur. Nu is het moeilijk voor te stellen dat deze film tot een einde komt, want voor mij is het na elke opname al moeilijk om het Resident Evil universum achter mij te laten, want het is zo’n leuke, gekke en magische plek. Het is zo spannend en ik mag wat gekke stunts te doen.”

De passie en energie van de genoemde filmmaker is duidelijk voelbaar in de volgende opname waarin we Milla Jovovich zien zonder te knipperen met haar ogen schietend op de vijand met in elke hand een pistool. “Alice is alles wat idealiter ik altijd van gedroomd om als een kind,” onthult ze. “Ik ben opgegroeid met dingen als She-Ra: Princess of Power. En, als enig kind, met mijn vader keek ik altijd boksen en kung-fu theater in het weekend. Dus, ik was altijd al gefascineerd door ninjastrijders en superhelden.” Alice is een karakter dat zich ontwikkelt in elke film, en niemand kent haar beter of geeft meer om haar dan Milla Jovovich. “Alice heeft afstand genomen van deze nieuwe wereld, terwijl in het verleden – vooral toen ze werd gecontroleerd door de Umbrella Corporation – ze was meer geïsoleerd. Dus, ze is meer normaal in een superheld soort manier en nog veel meer van een team speler nu, en in zekere zin ze heeft een beetje een gevoel voor humor verworven over dit geheel. Ik denk dat als alles wat je doet is gaan rond het doden van zombies, wordt achtervolgd door Umbrella troopers, je het moet doen met een knipoog en een glimlach …“

Een nieuwe wending met betrekking tot de ontwikkeling van haar karakter zal de verschijning zijn van een meisje dat de bescherming van Alice nodig heeft. “Ik voelde dat het personage – zoals ze opgroeide – behoefte had aan een beetje meer emotie en aarding als mens”, legt Anderson uit, “en dat is wat ik verwacht dat het meisje in deze film doet. Dus, speelden we het heel echt. Kinderen in films, als ze het goed doen, kunnen best eng zijn. En in de games zitten vaak ook kleine kinderen. Alice moest groeien, en om dat te doen was haar relatie met dit meisje een interessante manier. Ook nu Milla zelf een moeder is, dacht ik dat ze dat aze ls actrice nu de vaardigheden heeft om de relatie goed in beeld te brengen, iets dat 5 of 10 jaar geleden niet was gelukt.”

“”Ja, we hebben een klein meisje in deze film”, bevestigt Milla , “en het is interessant omdat, hoewel ze doof is, de manier waarop ze communiceerde tijdens de auditie me een traan deed wegpinken. Als een moeder raakt zoiets je, het is zo mooi te zien dat haar familie zoveel moeite heeft genomen om haar te leren spraken. Tegelijkertijd, de manier waarop zij communiceert is zo charmant en hartverscheurend dat je haar wil te beschermen. Ik denk dat ze beter kan acteren dan de meeste kindsterren in Hollywood, en het is met haar op de set leuk. Mijn relatie met haar waarschijnlijk niet hetzelfde zijn, als ik niet in het echte leven ook een moeder was. Het is ook geweldig voor het karakter Alice, want het laat een andere kant van haar zien, waar ze is klaar om op de verantwoordelijkheid van de zorg voor dit kind en een deel van iets groters te zijn dan zichzelf, het voegt een beetje meer diepte aan de film. We gebruiken gebarentaal en spraak, hetgeen een bijzondere toevoeging gaf aan de gesprekken.”

Nieuwe personage in Resident Evil >>>

Frank Mulder

In 2009 richtte Frank het online horrormagazine De Nachtvlinders op en zet zich in voor het genre.

Plaats een reactie