Gesprekken op de set van Resident Evil: Retribution 3D

‘Nieuwe’ Personages

Producent Jeremy Bolt vertelt: “Er bestaan veel personages in de Resident Evil-universum, dus wat Paul heeft geprobeerd te doen is bij elke film een nieuwe personages introduceren uit het spel met respect voor de fans. In Retribution zijn dat Ada Wong, Barry Burton en Leon Kennedy, allen zeer bekend uit de games.”

Leon Kennedy wordt gespeeld door de van oorsprong Estlandse acteur Johann Urb. “Mijn karakter is een bad-ass zombie-moordmachine. Hij is een overlever en de leider van het verzet, en op dit moment is het zwaar en moeten we allen samenwerken om te overleven. Ik ben geen grote videogamer en ik was niet bewust van het belang van Leon, maar ik denk dat het beter zo, want nu was niet zo veel druk. Ik voelde dat ik op het juiste pad zat met het karakter. Paul gaf me veel ruimte om de achtergrond van het personage uit te werken, en dat is altijd leuk.”

“Het klonen werd geïntroduceerd in Resident Evil: Extinction, en is ook een belangrijk onderdeel van deze film “, aldus producent Bolt. “We hopen dat het publiek zal denken: ‘Is dat de echte Alice of een kloon?’ Rain, Michelle Rodriguez’s karakter keert terug uit de eerste film, en je zult er twee van haar ontmoeten: een slechte en een goede kant. En hetzelfde met acteur Oded Fehr, die terug is van Resident Apocalypse Evil:.” Michelle Rodriguez vult aan: “Het was in eerste instantie gek ze me gingen terugbrengen, terwijl ik door het hoofd werd geschoten in de eerste film, maar ik heb begrepen dat ze me klonen…”

“Het is echt spannend om te werken met een aantal acteurs die we al hadden gedood, en in het bijzonder Michelle Rodriguez, die is zo’n geweldige actrice!” bekent Paul Anderson. “Ik heb nog nooit een betere vrouw met een zwaar machinegeweer gezien! En ook beter dan Milla, dat wil toch wat zeggen… Er zijn een aantal fantastische beelden van Michelle met een enorme rocket launcher waarvan je zou denken dat ze lid is van de US Marines. Ze is zo bekwaam! Maar er waren andere uitdagingen voor haar in deze film, want ik geloof niet dat ik haar ooit heb gezien met hoge hakken en een jurk op het scherm. Dat zal vast een grotere uitdaging zijn geweest dan het hanteren van een zware mitrailleur en alle actie in de film.”

“Een ander personage dat terugkeert naar de franchise is Jill Valentine, belichaamd door Sienna Guillory. In een strak paars pak, met een gloeiende scarabee op haar borst, de Britse actrice praat over haar rol in Resident Evil: Retribution terwijl ze net terugkeert van een actiescène met Alice in de sneeuw. “Ik denk dat Jill is een stuk koeler dan ik, en ze lijkt alles te weten! Op dit moment zit ze in Umbrella, dus ik ben een slechterik. Toch probeer ik om haar menselijke kant te plaatsen, omdat ze zich bewust is van alles wat ze aan het doen is. Maar ze kan het niet helpen, de scarabee op haar borst beperkt haar inlevingsvermogen. Jill vindt het heerlijk om ergens fysiek bij betrokken te worden, heeft graag alles onder controle en vertrouwt niemand.”

“Ik denk dat de grootste uitdaging voor mij was dat ik een tweeling heb gekregen, 7 maanden voor de opnames. Daar werd me ook duidelijk dat ik een catsuit moest dragen in de gevechten met Milla Jovovich!” Grinnikt Sienna Guillory. “Ik voel me vereerd om het karakter van Jill Valentine te mogen spelen. Ik denk dat het historisch is, want er zijn bijna geen andere vrouwelijke actiehelden zoals Milla, die alle vijf films in deze franchise volhoud. En ik heb nooit gewerkt met iemand die een sterkere arbeidsethos dan haar heeft. Ze is erg zorgzaam, heeft oog voor detail, en ze inspireert iedereen op de set. Er zijn geen grenzen met Milla, en iedereen werkt een beetje harder door haar.”

Hoe creëer je angst? >>>

Frank Mulder

In 2009 richtte Frank het online horrormagazine De Nachtvlinders op en zet zich in voor het genre.

Plaats een reactie