Horrortop 10: Kerstfilms

10. Don’t Open Till Christmas (Edmund Purdom, 1984)

1984 was een goed jaar voor de kersthorrorfilm. Deze Britse slasher gaat over een man die in Londen iedereen in een kerstmanoutfit op een uiterst gewelddadige maar creatieve manier vermoord. Een detective en een verslaggever lijken op het spoor van de moordenaar te komen… Deze lugubere film zorgde in vergelijking met Silen Night, Deadly Night voor veel minder rumoer. Waarschijnlijk omdat de film Brits is, en in Europa mag altijd veel meer, maar ook omdat de kerstmannen die hier worden vermoord toch ook niet echt de meest aantrekkelijk personen zijn die je ooit in een kerstmanoutfit heb gezien. De film zit vol slecht acteerwerk en het script zorgt nu ook niet echt dat je met de verschillende karakters mee voelt maar de moorden zijn bijzonder aardig. Dus voor alle gore fans out there: Kijken!Koop bij bol.com

Don't Open Till Christmas - horor - 1984 - Trailer
6 Reacties
 1. Nils Masselink zegt

  Tof lijstje! Zitten wat goede tips bij, alleen ATM….?

 2. hoferman zegt

  Ik mis toch echt: “Rare Export” (20101) in het lijstje. Mijn favoriete kersthorror.

  1. sjon zegt

   goeie film

 3. Remko Schedel zegt

  Ik heb Tweede Kerstdag Silent Night, Deadly Night en de losse remake, Silent Night (2012) gezien, maar ik begrijp niet waarom het origineel in welke top 10 dan ook zou moeten staan. De regisseur was heel duidelijk veel drukker met het maken van zoveel mogelijk boob shots dan met het maken van een horrorfilm en het vervolg is geen haar beter (het kleine broertje van de hoofdpersoon uit deel 1 is dan de moordenaar).
  Gelukkig is de remake beter.

  En dan ATM? Kom op zeg!
  Ik en mijn vrienden zijn hardcore horrorfans, maar we begrijpen niet hoe deze film zelfs ooit een bioscooprelease heeft kunnen krijgen.
  Nu zijn de slachtoffers in horrorfilms zowiezo nooit bepaald raketgeleerden, maar nooit eerder hebben we ons zo zitten ergeren dan aan de domheid van het trio in deze film.

  En waarom staan Santa’s Slay en Jack Frost er niet in?
  2 van de beste Kersthorrorfilms.

 4. Dr Dark zegt

  ATM??? Ik weet in wat voor extase de bedenker van dit lijstje was, maar dit is toch wel een van de slechtste horrorfilm allertijden!
  Persoonlijk zou ik Silent Night, Deadly Night, vervangen voor Silent Night uit 2012. Het verhaal hiervan is beter uitgewerkt en Santa is een stuk enger!

 5. Erik33 zegt

  Krampus gezien, soort moderne Gremlins, de Gremlins quote die me het meeste is bijgebleven
  …while everybody else is opening their presents, they’re opening their wrists…
  staat niet op IMDB?
  http://www.imdb.com/title/tt0087363/trivia?tab=qt&ref_=tt_trv_qu
  http://www.filmdivider.com/2955/the-best-scene-in-gremlins/

En wat vind jij?

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Horrortop 10: Kerstfilms

6