Horrortop 10: Kerstfilms

 

2. Silent Night, Deadly Night (Charles E Sellier Jr, 1984)

Nog zo’n klassieker uit 1984. Als klein kind ziet Billy hoe zijn vader en moeder worden vermoord door een overvaller gekleed als De Kerstman. Na de dood van zijn ouders gaat het echter niet beter met Billy. Na het overlijden van zijn ouders verblijft Billy, en zijn kleinere broertje, in een weeshuis waar hij is overgeleverd aan de wreedheden van Moeder Overste. Op zijn 18e mag hij echter ook buiten het weeshuis komen en krijgt een baantje in een speelgoedwinkel. Dat gaat hem goed af tot hij van de eigenaar de opdracht krijgt om voor de kinderen De Kerstman te spelen… Wat volgt is een moordtafereel waar je zowel om kan gruwelen als kan lachen want weet dat het verhaal, zoals in de meeste horrorfilms, er niet toe doet en dat het acteren soms bijzonder slecht is. Toch is het een klassieker als de eerste echte horrorfilm waarin een moordende Kerstman in voor komt. Achteraf ga je ook heel anders tegen het woord ‘naughty’ aankijken. In 2012 kwam ook van deze film een losse remake. Sla die over en kijk liever Silent Night, Deadly Night 2. Nog slechter maar oh zo veel grappiger!Koop bij bol.com

Silent Night, Deadly Night (1984) - Official Trailer
6 Reacties
 1. Nils Masselink zegt

  Tof lijstje! Zitten wat goede tips bij, alleen ATM….?

 2. hoferman zegt

  Ik mis toch echt: “Rare Export” (20101) in het lijstje. Mijn favoriete kersthorror.

  1. sjon zegt

   goeie film

 3. Remko Schedel zegt

  Ik heb Tweede Kerstdag Silent Night, Deadly Night en de losse remake, Silent Night (2012) gezien, maar ik begrijp niet waarom het origineel in welke top 10 dan ook zou moeten staan. De regisseur was heel duidelijk veel drukker met het maken van zoveel mogelijk boob shots dan met het maken van een horrorfilm en het vervolg is geen haar beter (het kleine broertje van de hoofdpersoon uit deel 1 is dan de moordenaar).
  Gelukkig is de remake beter.

  En dan ATM? Kom op zeg!
  Ik en mijn vrienden zijn hardcore horrorfans, maar we begrijpen niet hoe deze film zelfs ooit een bioscooprelease heeft kunnen krijgen.
  Nu zijn de slachtoffers in horrorfilms zowiezo nooit bepaald raketgeleerden, maar nooit eerder hebben we ons zo zitten ergeren dan aan de domheid van het trio in deze film.

  En waarom staan Santa’s Slay en Jack Frost er niet in?
  2 van de beste Kersthorrorfilms.

 4. Dr Dark zegt

  ATM??? Ik weet in wat voor extase de bedenker van dit lijstje was, maar dit is toch wel een van de slechtste horrorfilm allertijden!
  Persoonlijk zou ik Silent Night, Deadly Night, vervangen voor Silent Night uit 2012. Het verhaal hiervan is beter uitgewerkt en Santa is een stuk enger!

 5. Erik33 zegt

  Krampus gezien, soort moderne Gremlins, de Gremlins quote die me het meeste is bijgebleven
  …while everybody else is opening their presents, they’re opening their wrists…
  staat niet op IMDB?
  http://www.imdb.com/title/tt0087363/trivia?tab=qt&ref_=tt_trv_qu
  http://www.filmdivider.com/2955/the-best-scene-in-gremlins/

En wat vind jij?

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Horrortop 10: Kerstfilms

6