Horrortop 10: Kerstfilms

5. Gremlins (Joe Dante, 1984)

Voor de Kerst krijgt Billy van zijn vader een bijzonder schattig wezentje cadeau. Er zijn echter 3 doch vrij simpele regels waar hij zich strikt aan moet houden: 1: Geef hem geen water! 2: Geef hem geen eten na midernacht! En 3: Hou hem uit vel licht! Natuurlijk gaat dit helemaal fout wat leidt tot een hilarisch tafereel waarin een klein stadje wordt overstoomd met kleine nare wezentjes die alles op stelten zetten.

Gremlins (1984) Official Trailer #1 - Horror Comedy

In 1990 kreeg de film een succesvol vervolg met Gremlins 2: The New Batch. Ga echter deze film kijken want het is lachen, gieren brullen. En ook over is duidelijk de kerstsfeer aanwezig. In eerste instantie lijkt het zo maar de film is niet geschikt voor de allerkleinste onder ons.
Koop bij bol.com

Gremlins 2: The New Batch (1990) Official Trailer #1 - Horror Comedy
6 Reacties
 1. Nils Masselink zegt

  Tof lijstje! Zitten wat goede tips bij, alleen ATM….?

 2. hoferman zegt

  Ik mis toch echt: “Rare Export” (20101) in het lijstje. Mijn favoriete kersthorror.

  1. sjon zegt

   goeie film

 3. Remko Schedel zegt

  Ik heb Tweede Kerstdag Silent Night, Deadly Night en de losse remake, Silent Night (2012) gezien, maar ik begrijp niet waarom het origineel in welke top 10 dan ook zou moeten staan. De regisseur was heel duidelijk veel drukker met het maken van zoveel mogelijk boob shots dan met het maken van een horrorfilm en het vervolg is geen haar beter (het kleine broertje van de hoofdpersoon uit deel 1 is dan de moordenaar).
  Gelukkig is de remake beter.

  En dan ATM? Kom op zeg!
  Ik en mijn vrienden zijn hardcore horrorfans, maar we begrijpen niet hoe deze film zelfs ooit een bioscooprelease heeft kunnen krijgen.
  Nu zijn de slachtoffers in horrorfilms zowiezo nooit bepaald raketgeleerden, maar nooit eerder hebben we ons zo zitten ergeren dan aan de domheid van het trio in deze film.

  En waarom staan Santa’s Slay en Jack Frost er niet in?
  2 van de beste Kersthorrorfilms.

 4. Dr Dark zegt

  ATM??? Ik weet in wat voor extase de bedenker van dit lijstje was, maar dit is toch wel een van de slechtste horrorfilm allertijden!
  Persoonlijk zou ik Silent Night, Deadly Night, vervangen voor Silent Night uit 2012. Het verhaal hiervan is beter uitgewerkt en Santa is een stuk enger!

 5. Erik33 zegt

  Krampus gezien, soort moderne Gremlins, de Gremlins quote die me het meeste is bijgebleven
  …while everybody else is opening their presents, they’re opening their wrists…
  staat niet op IMDB?
  http://www.imdb.com/title/tt0087363/trivia?tab=qt&ref_=tt_trv_qu
  http://www.filmdivider.com/2955/the-best-scene-in-gremlins/

En wat vind jij?

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Horrortop 10: Kerstfilms

6