Top 5 happy horror op Blue Monday

1. Shaun of the Dead (2004)

Een horrorparodie, dat kan niet missen in deze lijst natuurlijk. Simon Pegg speelt Shaun, een man die door zijn monotone bestaan rijkelijk laat in de gaten krijgt dat hij middenin een zombie apocalyps zit. Shaun, vastbesloten om zijn leven weer op de rails te krijgen, krijgt een heldhaftige ingeving. Hij besluit met zijn even sneue beste vriend Ed (Nick Frost) zijn ex en moeder te gaan redden, om zich met andere overlevenden te verschansen in hun stamkroeg. In Shaun of The Dead worden verschillende zombiefilms op de hak genomen met droge Britse humor. Deze film trapte de ‘Blood and Icecream-trilogie’ af: Shaun of The Dead, Hot Fuzz (2007) en The World’s End (2013) zijn alle drie geregisseerd door Edgar Wright en met hoofdrollen voor Simon Pegg en Nick Frost. Qua verhaal hebben de films niets met elkaar te maken, wel qua type geweld, humor en.. Cornetto’s.

BONUS! What We Do In The Shadows (2019)

Last but not least als bonus: What We Do In The Shadows. Ik ben dol op de humor van regisseur Taika Waititi, en vond de film al fantastisch. Je kunt je dus wel voorstellen hoe enthousiast ik was, toen ik hoorde dat deze relatief onbekende film een serie werd met dezelfde naam en regisseur, in dezelfde mockumentary-vorm. En ja hoor; de serie is minstens even hilarisch! In de What We Do In The Shadows film worden 3 vampieren uit heel verschillende generaties gevolgd door een camera crew in hun dagelijkse beslommeringen. Ze delen 1 huis in Nieuw Zeeland en hebben naast honger naar bloed, ook gewoon te maken met corvee, onderlinge irritaties en het aanpassen aan de moderne tijd. In de serie volgen we 4 andere samenwonende vampieren, waarvan één een emotionele vampier is (denk aan die collega die het bloed onder je nagels vandaan haalt). Vampier-familiair Guillermo wordt als slaafje behandeld, maar beschikt over onaangeboorde talenten.. De ondode huisgenoten zijn te zien via Disney+!

Met deze top 5 en bonus kom je met een lach de donkere dagen door! Heb jij nog een tip voor happy horror? Laat het me hieronder weten!

6 gedachten over “Top 5 happy horror op Blue Monday”

  1. Mijn all time favorite komische horror film is “Return of the Living Dead” uit 1985. Een zombiefilm met heerlijke gore en heerlijke humor. Met als favoriete quote: “Send more paramedics” (gesproken door een zombie in een radio van een ambulance) 🙂
    Ook erg leuk is “Tucker & Dale vs Evil” waarbij twee slome rednecks ten onrechte worden aangezien voor bijlmoordenaars.
    En “Pride & Prejudice & Zombies” waarbij een romantisch, op het bekende boek van Jane Austen gebaseerd, kostuumdrama wordt gecombineerd met heerlijke zombie actie.

    Zo en nu zet ik “Blue Monday” van New Order maar weer op en daarna “I don’t like Mondays” van The Boomtown rats 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie