Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

4. The Crow

Geen Halloweenfilm die je verwacht, maar wel zeer duistere film over een rocker die opstaat uit de dood om de moord op hem en zijn bijna vrouw te wraken. Hij put zijn levenskracht uit een kraai. Dit alles tijdens Devil’s Night. De nacht voor Halloween. The Crow van Alex Proyas (Dark City) zal altijd bekend blijven als de laatste film van Brandon Lee. De zoon van, werd doodgeschoten tijdens de opnames. Dit gebeurde door een fout van de special effect unit die per ongeluk nep-kogels verwisselde voor echte kogels. The Crow is overigens gebaseerd op de comic van James O’ Barr en heeft naast drie vervolgen ook nog een succesvolle TV-serie reeks. The Crow werd trouwens tijdens Halloween in 1994 gereleased in Nederland.

The Crow is een duister onheilspellende film over liefde en wraak. Een film die ik zeker al 25x heb gezien en nog steeds even mooi blijft.
[bol titel=”The Crow” ]

Op 3: Halloween III >>>

Interessant artikel?

1 gedachte over “Top 5 sfeervolle Halloweenfilms”

  1. Halloween III heb ik nog nooit gezien! Misschien moet ik die maar es gaan kijken vanavond. Nightmare before x-mas blijft natuurlijk leuk 🙂 Maar die kijk ik meestal meer met… kerst.

    Beantwoorden

Plaats een reactie