Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

3. Halloween III: Season of the Witch

Deze film stampt al weer uit 1982 en is geregisseerd door Tommy Lee Wallace. John Carpenter en Debra Hill hebben de film geproduceerd, maar! Dit is de enige film die niks met Michael Myers te maken heeft. Het idee van Carpenter was om na twee Michael Myers films, dit verhaal los te laten en de Halloween reeks te baseren op, juist, Halloween. Dus iedere film met een ander verhaal. Zo is Season of the Witch tot stand gekomen. Deze film gaat over een productie bedrijf genaamd Silver Shamrock, die gespecialiseerd is in het maken van kinder maskers voor Halloween. Helaas heeft dit bedrijf geen Happy Halloween voor ogen maar wil juist door middel van de maskers alle Halloween vierende kinderen doden! Hoofdrolspeler Tom Atkins komt er al snel achter dat er iets niet pluis is aan Silver Shamrock en gaat op onderzoek uit.

Helaas bleek Season of the Witch een onterechte flop en is er voor deel 4 weer gekozen om de Michael Myers franchise door te zetten. Toch is Season of the Witch een van de betere Halloween films om tijdens Halloween te kijken. De film geeft een mix weer tussen slasher en ‘mad scienist’ genre in Halloween thema. De film is nergens gory of geweldadig. Maar bouwt een spanning op zoals meer jaren ’80-films. Halloween 3: Season of the Witch is vorige maand in de VS uitgebracht op Blu-Ray, hopelijk komt er ook snel een Europese release.
[bol titel=”Halloween III Season Of The Witch” ]

Op 2: John Carpenter’s Halloween >>>

Interessant artikel?

1 gedachte over “Top 5 sfeervolle Halloweenfilms”

  1. Halloween III heb ik nog nooit gezien! Misschien moet ik die maar es gaan kijken vanavond. Nightmare before x-mas blijft natuurlijk leuk 🙂 Maar die kijk ik meestal meer met… kerst.

    Beantwoorden

Plaats een reactie