Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

2. Halloween

Ik heb toch maar gekozen voor de John Carpenter versie uit 1978 in plaats van de remake van Rob Zombie. Hoewel ik de Zombie variant erg goed vond ga ik toch voor het origineel. Vooral voor de filmmuziek die John Carpenter zelf gecomponeerd heeft. Deze slasher is een klassieker en heeft samen met Friday the 13th en slashergenre op de kaart gezet. Ook de term Scream Queen danken we aan deze film en vooral aan Jamie Lee Curtis die de rol van Laurie Strode vertolkt. Iedereen kent het verhaal van de 6 jarige Michael Myers die op Halloween avond zijn familie uitmoord. En vijftien jaar later ontsnapt uit de inrichting en opnieuw een slachtpartij veroorzaakt op zoek naar zijn jongste zusje die toen net geboren was en nu een tiener is. Halloween kreeg zeven vervolgen en dus een remake die ook weer een vervolg kreeg. Overigens komt er in 2013 een Halloween 3.
[bol titel=”Halloween Carpenter” ]

Op 1: Trick ‘r Treat >>>

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hanneke
Hanneke
11 jaren geleden

Halloween III heb ik nog nooit gezien! Misschien moet ik die maar es gaan kijken vanavond. Nightmare before x-mas blijft natuurlijk leuk 🙂 Maar die kijk ik meestal meer met… kerst.

1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x