Recensie: Fertile Ground (Adam Gierash, 2011)
After Dark Originals: Fertile Ground van filmmakers Adam Gierasch en Jace Anderson heeft een groot gebrek aan vruchtbare grond.
Na een plotselinge miskraam besluiten het succesvolle kunstenaarskoppel Nate (Gale Harold) en Emily Weaver (Leisha Hailey) helemaal overnieuw te beginnen, ze verhuizen van de grote stad naar een landhuis dat altijd al in het bezit in geweest van Nates familie. Het stel leeft duidelijk op en Emily vindt zelfs haar creativiteit terug. Maar ze vindt ook het dagboek van betovergrootmoeder van Nate en doet een vreemde ontdekking, het is het begin van een angstige en toch al iets getraumatiseerde jonge vrouw.
Fertile Ground is de vierde horrorfilm in de After Dark Originals reeks en helaas geen uitzondering in de serie. Jonge filmmakers krijgen door deze samenwerking met Lionsgate en Syfy de kans om hun producties aan groot publiek te tonen en de vormgeving/stijl is allemaal dik in orde. Als het echter op het verhaal aankomt, schieten ze eigenlijk altijd te kort en ontbreekt er van alles. Bij Fertile Ground missen we vooral het doorlopende verhaal, het springt van de hak op de tak en de hoofdstukken zijn met tussentitels aan elkaar geplakt. Soms is er een poging tot drama, soms een poging tot spanning. Menig horrorfilmkijker zal deze film bijna tot in de details kunnen voorspellen.
Smakelijk moest ik nog wel lachen om de heerlijk acterende historicus, die even dolenthousiast de gruwelijke geschiedenis van het landhuis komt uitleggen. De film/het huis zit vol met opzetjes, deze worden zelden uitgewerkt. Dat filmmakers Adam Gierasch en Jace Anderson zichzelf al niet serieus neemt blijkt uit het boompje dat Emily Weaver in de 'vruchtbare gronden' heeft gepoot, het wil eigenlijk niet groeien en krijgt nog extra kunstmest... iets dat deze spoohuisfilm helaas niet kon redden.
https://www.youtube.com/watch?v=fyvwHp-7TRc
Gebrek aan vruchtbare grond
After Dark Originals: Fertile Ground is nu te koop op DVD
[yasr_overall_rating null size="--"]
Meer over: Horrorfilms, RecensiesRead more
Recensie: Nosferatu, een moderne ode aan klassieke horror
Honderd jaar na zijn eerste verschijning jaagt Nosferatu opnieuw angst aan voor een nieuw publiek. Robert Eggers brengt deze eerste Dracula-verfilming nieuw leven in.
Nederlandse band neemt muziek op in spookhuis
De Nederlandse band Honey I'm Home, met leden van Marathon, Jagd en Banji, heeft in een Londens spookhuis een nachtelijke opname van drie nummers overleefd.
Korte horror: The Last Christmas
Wat is nu mooier om kerstmis te beginnen dan met een korte horrorfilm? In deze kerstfilm van regisseur Ryan Port heeft de kerstman een wat minder fortuinlijke avond...
Schrikbeelden 2024: Breng nu je stem uit!
De spanning stijgt, want het is weer tijd voor dé jaarlijkse horrorprijs van De Nachtvlinders: De Schrikbeelden! Welke films, series, games, boeken of andere angstaanjagende creaties hebben jou het afgelopen jaar kippenvel bezorgd? Stem en bepaal wie er met deze duistere prijzen vandoor gaan.