Top 5: Horror Escape Rooms in Nederland

Jezelf op laten sluiten in een escape room is een hype die een paar jaar geleden vanuit Japan overwaaide naar Oost-Europa en daar snel groot werd. In Nederland neemt het aantal escape rooms sinds 2014 sterk toe: op dit moment zijn er in ons land meer dan 100 locaties waar men een escape room kan spelen.

Een escape room (ook wel escape challenge, escape game, exit game, ontsnappingsspel of ontsnapkamer) is een interactief spel waarbij een groep mensen in een of meerdere kamers wordt opgesloten. De deelnemers moeten door middel van het zoeken naar sleutels, codes en aanwijzingen en door het oplossen van puzzels en raadsels de kamer(s) binnen een bepaalde tijd (meestal een uur) proberen te verlaten. Veel escape rooms hebben een thema.

[wpdiscuz-feedback id=”en18i6mntn” question=”Laat jij je wel eens opsluiten?” opened=”0″]Voor deze top 5 nemen wij natuurlijk het thema: HORROR! Deze Horror escape rooms zijn zeer geschikt om te spelen voor horrorliefhebbers. Laat jij je wel eens opsluiten?[/wpdiscuz-feedback]

5. Helstraat 666 – Escape Centrum Limburg

Helstraat 666 - Escape Centrum Limburg - Sittard

Het verhaal van Helstraat 666 draait om pastoor Jean. Pastoor Jean draagt een groot geheim met zich mee. Dat geheim moeten jij en je teamleden zien te ontrafelen. Hiervoor krijgen jullie 60 minuten de tijd. Je wilt zo snel mogelijk weg uit deze duistere, onheilspellende kamer. Werk dus goed samen en los de puzzels en raadsels op om zo snel mogelijk de kamer te verlaten

Trailer Helstraat 666, Escape Centrum Limburg

Waar?: Sittard
Maximale tijd:
 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 6 personen
Moeilijkheid: Makkelijk/Gemiddeld
Ontsnappingspercentage: 60%
Prijs: afhankelijk van aantal personen

Voor meer informatie kijk op hun website!

4. The Honeymoon Hotel – Dark Park Zoetermeer

The Honeymoon Hotel - Escape Challenge - Zoetermeer

Een groenig licht schijnt door de glas in lood ramen van de massief houten deuren die achter je in het slot vallen. Koortsachtig probeer je de deur weer open te krijgen, maar tevergeefs. Je laat je ogen schichtig de ruimte verkennen. Een oude houten toonbank, een dof gouden bagagetrolley met koffers, een kapotte piano, een lift…Je bevindt je in de lobby van The Honeymoon Hotel. Achter een deur die schijnbaar naar de bruidssuite leidt klinkt gestommel, plotseling valt het licht uit.

Als je goed luistert lijkt het soms wel alsof er contact met je gezocht wordt vanuit de geestenwereld, alsof er iemand is die je wil helpen, iets wil laten zien. Zet je schrap en ga op ontdekkingsreis naar de gruwelijkheden die zich hebben afgespeeld in dit bloedstollende hotel. Van wie zijn de namen in het gastenregister dat op de toonbank ligt, waarom zijn er vanaf ‘die ene datum’ alleen nog maar bruidsparen ingecheckt, maar nooit uitgecheckt en wat zegt dat over jouw aanwezigheid in dit hotel?

Waar?: Zoetermeer
Maximale tijd:
 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 6 personen
Moeilijkheid: Makkelijk
Ontsnappingspercentage: 84,2%
Prijs: vanaf €127

Voor meer informatie kijk op hun website!

3. The Curse – My Escape Club

The Curse - My Escape Club - Amsterdam

Een oude legende vertelt over een huis in Amsterdam, waar een geheimzinnige gemeenschap zich bezig hield met ceremonies waarbij gruwelijke wreedheden zijn verricht. Sommige zeggen dat ze de zielen van onschuldige mensen stalen om helse geesten op te roepen. Vreemd genoeg is de huidige burgemeester niet bereid om het huis te slopen. De lokale bevolking kent de onheilspellende verhalen en weigert het te huis benaderen. En toch, zijn jullie hier.. waaghalzen die het aandurven om de mysteries te ontrafelen en de legendes te ontdekken. Maar is het huis verlaten net zo makkelijk als het huis betreden?.. of zullen jullie zielen voor eeuwig vervloekt worden.

Escape room "The Curse"

Waar?: Amsterdam 
Maximale tijd:
 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 5 personen
Moeilijkheid: Moeilijk
Ontsnappingspercentage: onbekend
Prijs: vanaf €80

Voor meer informatie kijk op hun website!

2. Soup du Jour

Er verdwijnen nonnen uit het klooster. Niemand weet waar ze naartoe gaan, of wat er met hun aan de hand is… Tegelijkertijd blijft de populariteit en bekendheid van het in het klooster geopende restaurant Le Monastère groeien. De befaamde chef-kok Gaston Boucher, bekroond met een Michelin-ster voor zijn uitmuntende soep, wil niets kwijt over dit succes en bewaakt zijn geheimen stellig. In escape room Soup du Jour heb je een tafel gereserveerd voor een diner in ons prestigieuze restaurant, maar je zult al snel ontdekken dat in de keuken niets helemaal zo is als het lijkt, en dat de chef ook niet zo vriendelijk is…

Waar?: Amersfoort
Maximale tijd:
 75 minuten
Capaciteit: 3 t/m 8 personen
Moeilijkheid: Gemiddeld
Ontsnappingspercentage: 96%
Prijs: afhankelijk van aantal personen

Voor meer informatie kijk op hun website!

1. De Meisjeskamer – Escape Room Nederland

De Meisjeskamer - Escape Room Nederland - Bunschoten-Spakenburg

Lang geleden was er een prachtig jong weesmeisje. Ze droomde van een eigen kamer. Haar droom werd werkelijkheid, want op een dag nam een ogenschijnlijk vriendelijke man haar onder zijn hoede. Van hem kreeg ze een kamer die haar stoutste dromen overtrof. Even was ze het gelukkigste weesmeisje van de hele wereld! Ze besefte niet dat schijn kan bedriegen en dat de man helemaal niet zo aardig was als ze had gedacht. Wat is het weesmeisje overkomen?

ESCAPE ROOM.nl (Bunschoten) presents "De Meisjeskamer" (The Girls Room)

Waar?: Bunschoten-Spakenburg
Maximale tijd:
 60 minuten
Capaciteit: 4 t/m 6 personen
Moeilijkheid: Erg moeilijk
Ontsnappingspercentage: 50%
Prijs: di/wo/do per team €119 per team. Op vrij/za/zo €129 per team.

Voor meer informatie kijk op hun website!

Natuurlijk zijn er wel meer geweldige escape rooms te bezoeken in Nederland zoals Jason´s Curse (Escape Room Rijswijk), Jack the Ripper (Escape Room Rijswijk), The Dentist (Escape Challenge Delft) en nog vele anderen!

Naar welke escape room ga jij in Nederland?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie