Top 5: Horrorescape rooms in Nederland

Jezelf op laten sluiten in een escape room is een hype die een paar jaar geleden vanuit Japan overwaaide naar Oost-Europa en daar snel groot werd. In Nederland neemt het aantal escape rooms sinds 2014 sterk toe en op dit moment zijn er in Nederland meer dan 100 locaties waar men een escape room kan spelen.

Een escape room (ook wel escape challenge, escape game, exit game, ontsnappingsspel of
ontsnapkamer) is een interactief spel waarbij een groep mensen in een of meerdere kamers wordt opgesloten. De deelnemers moeten door middel van het zoeken naar sleutels, codes en aanwijzingen en door het oplossen van puzzels en raadsels de kamer(s) binnen een bepaalde tijd (meestal een uur) proberen te verlaten. Veel escape rooms hebben een thema.

Voor deze top 5 nemen wij natuurlijk het thema: HORROR! Deze Horror escape rooms zijn zeer geschikt om te spelen als je houdt van Horror.

5. Helstraat 666 – Escape Centrum Limburg

Het verhaal van Helstraat 666 draait om pastoor Jean. Pastoor Jean draagt een groot geheim met zich mee. Dat geheim moeten jij en je teamleden zien te ontrafelen. Hiervoor krijgen jullie 60 minuten de tijd. Je wilt zo snel mogelijk weg uit deze duistere, onheilspellende kamer. Werk dus goed samen en los de puzzels en raadsels op om zo snel mogelijk de kamer te verlaten

Trailer Helstraat 666, Escape Centrum Limburg

Waar?: Sittard
Maximale tijd:
 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 6 personen
Moeilijkheid: Makkelijk/Gemiddeld
Ontsnappingspercentage: 60%
Prijs: afhankelijk van aantal personen

Voor meer informatie kijk op hun website!

4. The Honeymoon Hotel – Escape Challenge

Een groenig licht schijnt door de glas in lood ramen van de massief houten deuren die achter je in het slot vallen. Koortsachtig probeer je de deur weer open te krijgen, maar tevergeefs. Je laat je ogen schichtig de ruimte verkennen. Een oude houten toonbank, een dof gouden bagagetrolley met koffers, een kapotte piano, een lift…Je bevindt je in de lobby van The Honeymoon Hotel. Achter een deur die schijnbaar naar de bruidssuite leidt klinkt gestommel, plotseling valt het licht uit. Als je goed luistert lijkt het soms wel alsof er contact met je gezocht wordt vanuit de geestenwereld, alsof er iemand is die je wil helpen, iets wil laten zien. Zet je schrap en ga op ontdekkingsreis naar de gruwelijkheden die zich hebben afgespeeld in dit bloedstollende hotel. Van wie zijn de namen in het gastenregister dat op de toonbank ligt, waarom zijn er vanaf ‘die ene datum’ alleen nog maar bruidsparen ingecheckt, maar nooit uitgecheckt en wat zegt dat over jouw aanwezigheid in dit hotel?

Waar?: Zoetermeer
Maximale tijd:
 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 6 personen
Moeilijkheid: Makkelijk
Ontsnappingspercentage: 82,3%
Prijs: ma t/m do €119 en vrij t/m zo €129.

Voor meer informatie kijk op hun website!

3. The Curse – My Escape Club

Een oude legende verteld over een huis in Amsterdam, waar een geheimzinnige gemeenschap zich bezig hield met ceremonies waarbij gruwelijke wreedheden zijn verricht. Sommige zeggen dat ze de zielen van onschuldige mensen stalen om helse geesten op te roepen. Vreemd genoeg is de huidige burgemeester niet bereid om het huis te slopen. De lokale bevolking kent de onheilspellende verhalen en weigert het te huis benaderen. En toch, zijn jullie hier.. waaghalzen die het aandurven om de mysteries te ontrafelen en de legendes te ontdekken. Maar is het huis verlaten net zo makkelijk als het huis betreden?.. of zullen jullie zielen voor eeuwig vervloekt worden.

Escape room "The Curse"

Waar?: Amsterdam 
Maximale tijd:
 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 5 personen
Moeilijkheid: Moeilijk
Ontsnappingspercentage: onbekend
Prijs: afhankelijk van aantal personen

Voor meer informatie kijk op hun website!

2. The Asylum – Truescape

In 1947 werd dit “gesticht” gesloten na meldingen van extreem geweld en gruwelijke experimenten. Sindsdien is er, zover bekend, niemand meer geweest. Sinds een tijd gaan er geruchten dat een geheime sekte of order zich gevestigd heeft in dit “gesticht” om wederom de meest gruwelijke experimenten te doen op patiënten. Deze patiënten worden door deze sekte ontvoerd.In de officiële media is echter niks terug te vinden over deze feiten dus gaat men er van uit dat het allemaal niet waar is en dat het gesticht nog steeds leeg staat. Jij wordt met jouw team het Asylum ingestuurd om achter de waarheid te komen.

Waar?: Rotterdam
Maximale tijd:
 60 minuten
Capaciteit: 3 t/m 8 personen
Moeilijkheid: Gemiddeld
Ontsnappingspercentage: 55%
Prijs: afhankelijk van aantal personen

Voor meer informatie kijk op hun website!

TRUEscape Escape Room - the Asylum - trailer NL

1. De Meisjeskamer – Escape Room Nederland

Lang geleden was er een prachtig jong weesmeisje. Ze droomde van een eigen kamer. Haar droom werd werkelijkheid, want op een dag nam een ogenschijnlijk vriendelijke man haar onder zijn hoede. Ze kreeg een kamer die haar stoutste dromen overtrof. Ze was het gelukkigste weesmeisje van de hele wereld! Ze besefte niet dat schijn kan bedriegen en dat de man helemaal niet zo aardig was als ze had gedacht. Wat is het weesmeisje overkomen?

ESCAPE ROOM.nl (Bunschoten) presents "De Meisjeskamer" (The Girls Room)

Waar?: Bunschoten-Spakenburg
Maximale tijd:
 60 minuten
Capaciteit: 4 t/m 6 personen
Moeilijkheid: Erg moeilijk
Ontsnappingspercentage: 50%
Prijs: di/wo/do per team €119 per team. Op vrij/za/zo €129 per team.

Voor meer informatie kijk op hun website!

Natuurlijk zijn er wel meer geweldige escape rooms te bezoeken in Nederland zoals Jason´s Curse (Escape Room Rijswijk), Jack the Ripper (Escape Room Rijswijk), The Dentist (Escape Challenge Delft) en nog vele anderen!

Naar welke escape room ga jij in Nederland?

Janita van Leeuwen

Auteur bij De Nachtvlinders. In het dagelijks leven HBO Verpleegkundige. Getrouwd en moeder van twee dochters. Heeft naast horror ook hobby´s zoals bordspellen, lezen, naar de bios gaan, gamen en verzamelen.

Plaats een reactie